Työloma

Moi, Kuinka kauan voi olla palkattomalla virkavapaalla niin ettei se vaikuta lomien kertymiseen? Voiko siis olla 30 kalenteripäivää virkavapaalla ja siihen päälle viikon kesälomalla ja saada silti 2 lomapv per kuukausi, eli 28 vuodessa? Kyseessä on vakituinen työntekijä.
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuukautta sitten
Laura
Kysytty 10 kuukautta sitten
Laura
KVTES: ''Työssäolon veroinen aika 9. muulla virka-/työvapaalla yhteensä enintään 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuoden aikana edellyttäen, että viranhaltija/työntekijä lomanmääräytymisvuoden aikana on ollut asianomaisessa kunnassa tai kuntayhtymässä työssä vähintään 22 työpäivää. Mikäli viranhaltija/työn­tekijä saa virka-/työvapaan ajalta vuosilomaa tai lomakorvausta muun työnantajan palvelussuhteen perusteella, voidaan tällainen poissaoloaika jättää kokonaan lukematta työssäolon veroiseksi ajaksi. Muuksi virka-/työ­vapaaksi katsotaan myös edellä kohdissa 2, 5 ja 6 mainitut ajat ylittävät poissaoloajat.'' Tarkoittaako tämä siis että tuon 30päivää voi olla palkattomalla ja silti vuosilomat kertyy normaalisti?
Laura
Vastattu 10 kuukautta sitten
Laura

Tarkoittaa se. Lisäksi lomanmääräytymiskuukauteen tarvitaan vain 35 työtuntia, joten käsittääkseni palkaton työvapaa voi olla pitempikin kuin 30 päivää ilman että se vähentää lomapäiviä.
Katja
Vastattu 10 kuukautta sitten
Katja

Jes kiitos, näin mäkin ymmärsin! Eli voi olla surutta sitten kolme viikkoa palkattomalla ja viikon kesälomalla.
Laura
Vastattu 10 kuukautta sitten
Laura