Työloma

Moi, Kuinka kauan voi olla palkattomalla virkavapaalla niin ettei se vaikuta lomien kertymiseen? Voiko siis olla 30 kalenteripäivää virkavapaalla ja siihen päälle viikon kesälomalla ja saada silti 2 lomapv per kuukausi, eli 28 vuodessa? Kyseessä on vakituinen työntekijä.
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Laura
Kysytty 7 kuukautta sitten
Laura
KVTES: ''Työssäolon veroinen aika 9. muulla virka-/työvapaalla yhteensä enintään 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuoden aikana edellyttäen, että viranhaltija/työntekijä lomanmääräytymisvuoden aikana on ollut asianomaisessa kunnassa tai kuntayhtymässä työssä vähintään 22 työpäivää. Mikäli viranhaltija/työn­tekijä saa virka-/työvapaan ajalta vuosilomaa tai lomakorvausta muun työnantajan palvelussuhteen perusteella, voidaan tällainen poissaoloaika jättää kokonaan lukematta työssäolon veroiseksi ajaksi. Muuksi virka-/työ­vapaaksi katsotaan myös edellä kohdissa 2, 5 ja 6 mainitut ajat ylittävät poissaoloajat.'' Tarkoittaako tämä siis että tuon 30päivää voi olla palkattomalla ja silti vuosilomat kertyy normaalisti?
Laura
Vastattu 7 kuukautta sitten
Laura

Tarkoittaa se. Lisäksi lomanmääräytymiskuukauteen tarvitaan vain 35 työtuntia, joten käsittääkseni palkaton työvapaa voi olla pitempikin kuin 30 päivää ilman että se vähentää lomapäiviä.
Katja
Vastattu 7 kuukautta sitten
Katja

Jes kiitos, näin mäkin ymmärsin! Eli voi olla surutta sitten kolme viikkoa palkattomalla ja viikon kesälomalla.
Laura
Vastattu 7 kuukautta sitten
Laura