Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työaika

Olen opiskelija ja teen sijaisuuksia useissa eri paikoissa. Kysyisin, että onko laillista, että teen kahta työvuoroa peräkkäin, mutta työpaikka vaihtuu vuorojen välissä?
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Riina
Kysytty 3 vuotta sitten
Riina
Vuorokausilevosta on säädetty työaikalain 29 §:ssä. Super selittää sitä: Vuorokautinen lepoaika määräytyy työaikalain mukaan ja sen mukaisesti jaksotyössä työvuoron alusta lukien 24 tunnin kuluessa tulee olla yksi 9 tunnin keskeytymätön lepoaika. Varallaoloaikana tehtävää työtä määräys ei koske. [--] Tilapäisesti sopimalla vuorokausilepoa voidaan lyhentää työntekijän suostumuksella, mutta lepoajan on kuitenkin oltava vähintään 5 tuntia ja poikkeama saa olla enintään kolmen peräkkäisen vuorokausilevon aikana kerrallaan. Korvaavat lepoajat tulee antaa mahdollisimman nopeasti poikkeaman jälkeen viimeistään yhden kuukauden kuluessa poikkeamasta. https://www.superliitto.fi/tyoelamassa/tyoajat/usein-kysyttya-tyoajoista/ Jos molemmissa työvuoroissa oli eri työnantaja, niin noin käy, kun suostut ottamaan vastaan jälkimmäisenkin keikan.
kris
Vastattu 3 vuotta sitten
kris