Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosilomat

Milloin tulee täyteen 38 pv.n lomat? Nyt lomapäiviä minulla 28 ja olen ollut töissä vähän yli 10 vuotta. Nouseeko lomapäivät vasta sen 15 vuoden jälkeen vai jo aiemmin ? Ja eikö tuohon työssäoloon lasketa kaikki työt ei vain vakituinen työsuhde ?
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Tyttönen
Kysytty 4 vuotta sitten
Tyttönen
Sitten kun sinulla on 10 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelua 31.3. mennessä ja ansaitset lomaa kaikilta 12 lomanmääräytymiskuukausilta, niin saat vuosilomaa on 30 työpäivää. Pitkät lomat koittavat, kun työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa on kertynyt 15 vuotta. Työkokemuslisään hyväksytään kaikki oman työnantajan palvelu aina ja muun työnantajan palvelu, jos siitä on olennaista hyötyä, sekä yritystoiminnasta enintään 5 vuotta, jos siitä on olennaista hyötyä.
Kepa
Vastattu 4 vuotta sitten
Kepa

Työssäolon veroinen aika?

Viranhaltijan/työntekijän ollessa opintovapaalaissa tarkoitetulla opintovapaalla omasta toimestaan/virastaan   muun työnantajan palvelussuhteessa  ja saadessa siitä vuosilomaa tai lomakorvausta,  lasketaanko työssäolon veroiseksi ajaksi 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuoden aikana  myös varsinaisen oman työnantajan palveluksessa ?

 

 

Leena Passi
Vastattu vuosi sitten
Leena Passi

Vuosilomaluvun 4 §:n 5. kohdan mukaan opintovapaasta on lomanmääräytymisvuonna työssäolon veroista aikaa 30 kalenteripäivää joka tapauksessa ja sen lisäksi 9. kohdan perusteella toiset 30 kalenteripäivää, jos täyttää ko. kohdassa mainitut ehdot eli työssäoloa omassa kunnassa vähintään 22 työpäivää ja ei saa vuosilomaa tai lomakorvausta muun työnantajan palvelussuhteen perusteella.

G
Vastattu vuosi sitten
G