Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Esimiesasemassa olevan palkkaus

Hei ! Olen ollut päivähoidon johtajana kohta 27 v. pienessä kunnassa, jossa vain yksi päiväkoti.Palkka läheisempään alaiseen eli LTO:n on ollut minimaalinen ja nyt muutaman vuoden palkka on ollut huonompi kuin LTO:lla. Tosin hän kouluttautui ELTOksi ja sai henkilökohtaista lisää reilun 100 €. Näin hänen loppupalkkansa on parempi kuin esimiehellään eli minulla. Tehtäväkohtainen palkka on n. 100 € alhaisempi, mutta tuon em. lisän myötä kokonaispalkka on parempi. Kysyisinkin KVTES 9 § 3.3 kohdan luvun tekstiin vedoten, että mitä tarkalleen tarkoittaa lause " Esimiesasemassa olevan tehtäväkohtaisen palkan pitää pääsääntöisesti olla SELVÄSTI korkeampi kuin hänen alaisensa ,..." Vaikka ELTO ei olisi saanut tuota n. 100 €:n lisää, niin mielestäni palkkaero ei tuolloinkaan olisi SELVÄSTI korkeampi. Pienten kuntien talous on syöksykierteessä eikä palkankorotuksille ole varaa, todetaan aina. Olisi hyvä saada päivähoidon pomoille taulukkoon suoraan tuo SELVÄSTI korkeampi lähtöpalkka. Se pitäisi olla kaksinkertainen nykyiseen verrattuna. Sen verran hankalammaksi kaikki on muuttunut vuosien saatossa.
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
John
Kysytty 2 vuotta sitten
John
Se tarkoittaa juuri sitä, mitä siinä lukee esimiesten tehtäväkohtaisesta palkasta. Työkokemuslisä ja henkiläkohtainen lisä yms. eivät kuulu tehtäväkohtaiseen palkkaan. Tässä on vuosien varrella ollut useita järjestelyeriä, joita kohdennettaessa "ensisijaisia tavoitteita ovat paikallisten palkkausjärjestelmien edelleen kehittäminen, paikallisten palkkausepäkohtien korjaaminen sekä tuloksellisuutta edistävien toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyjen tukeminen. Samalla huolehditaan siitä, että johto- ja esimiesasemassa sekä muiden palkkahinnoittelun ulkopuolella olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa tai verrokkiryhmien palkkaan nähden." (http://www.kuntatyonantajalehti.fi/fi/arkisto/2012/4/Sivut/jarjestelyerat-mahdollistavat-paikallisen-sopimisen.aspx) Ammattiliittosi jäseniä edustava paikallinen pääluottamusmies kertoo, mihin teillä järjestelyvarat ovat menneet.
nn
Vastattu 2 vuotta sitten
nn

Hei, Kysyisin onko amk-tutkinnolla lähiesimiestyössä ok peruspalkka 2.444 eur/kk? Kyseessä siis KVTES. Enimmäkseen aamuvuoroa, muutama ilta ja 3 viikon jaksossa säännöllisesti 1 viikonloppu. Alaisia noin 14 ja kyseessä vaikeasti vammaisten asumisyksikkö. Asiakkaita tulee olemaan noin 15. Minulla ei ole esimiestyökokemusta ollenkaan eikä täsmäkoulutusta työhön mutta toki jo riittävän pätevä ja työkokemusta muuten taustalla.
Minä vaan
Vastattu 9 kuukautta sitten
Minä vaan

Peruspalkka lienee tuota luokkaa. Tarkista se KVTES:n asianomaisesta liitteestä. Tehtävänkohtaisen palkan tulee olla sitä suurempi. Lue esimiesten tehtäväkohtaista palkkaa koskeva KVTES:n II luvun 9 §:n 1 momentin soveltamisohjeen kohta 3.3 Esimiesasema. Kysy kuntakohtaisista palkoista ammattiliittosi jäseniä edustavalta luottamusmieheltä. Liitoilla on varmasti myös näkemys esimiesten tehtäväni taudista palkoista.
Ei kovin hyvä vastaus
Vastattu 9 kuukautta sitten
Ei kovin hyvä vastaus