Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

tuntien siirtyminen ja sairasloma

Työnantaja on määrännyt osastokokouksessa suorittamaan nettikurssin omalla ajalla tiettyyn päivämäärään mennessä. Myöhemmin työnantaja korjasi määräystään suorittaa kurssi työajalla, mutta olin jo ehtinyt suorittaa kurssin omalla ajalla kotona. Jäin pitkälle sairaslomalle lähes heti kurssin suoriitamisen jälkeen. Työnantaja siirsi nettikurssiin käyttämäni tunnit seuraavaan työvuorolistaan (joka siis kohdallani pelkkää sairaslomaa). Nettikurssiin käytetyt tunnit hukkuivat siis sairasloman alle. Menikö oikein? Jaksotyö
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Menikö oikein
Kysytty

Mulle heräsi tästä monta kysymystä. Esim. 1) Muutettiinko jo vahvistettua työvuoroluetteloa? 2) Kumpi oli ensin listan muutos vai sairauslomasi alku? 3) Olitko ainoa, joka suoritti kurssin omalla ajalla? 4) Mitä tarkoittaa, että tunnit siirrettiin seuraavaan listaan. Korvataanko ne siis vapaana ja ovatko ne merkitty ylityövapaaksi listaan? 5) Mitä työnantaja sanatarkkaan ottaen päätti niiden osalta, jotka olivat jo suorittaneet kurssin omalla ajalla? Jne. Koska tässä on kyseessä paikallinen sotku, niin se pitää selvittää paikallisesti. Ota yhteys paikalliseen luottamusmieheesi, joka tuntee asian ja osaa vastata sinulle.
senni
Vastattu

hei,1) annettiin mahdollisuus suorittaa kurssi elettävän työvuorolistan tai seuraavan listan aikana (määrättiin takarajapäivämäärä kurssin suorittamiselle). Suoritin kurssin elettävän listan aikana. 2) suoritin kurssin ennen sairaslomaa 3) en ollut ainoa 4) kurssista luvattiin hyvittää tunnit vapaana 5) kun tunteja ei palkassa näkynyt, kysyin työnantajataholta milloin kurssin tunnit korvattaisiin --> työnantaja ilmoitti korvaavansa tunnit seuraavassa työvuorolistassa vapaana (listassa minulla pelkkää sairaslomaa - eli verkkokurssin tunnit hukkuivat sairasloman alle). Otin yhteyttä luottamusmieheen, joka sanoi, että yksikössämme annettiin mahdollisuus suorittaa kurssi omalla ajalla ja se oli työntekijöiden oma valinta ja ratkaisu, aloite ei tullut työanantajalta ---> tämä tieto väärä - osastokokouksessa sanottiin selkeästi, että ei ole resursseja suorittaa kurssia työajalla, vaan jokaisen on se kotona suoritettava... jälkeenpäin tätä ohjeistusta muutettiin kuten luottamusmies asian ilmaisi, mutta olin jo ehtinyt kurssin suorittaa ennen kuin sain tiedon uudesta ohjeesta .... Lisäksi luottamusmies informoi kurssin olevan lähtökohtaisesti osa säännöllistä työaikaa, joten siinä mielessä ylityön kriteerit eivät täyttyisi. VIeläkin minusta tuntuu ettei mennyt niin kuin strömsössä... Menikö oikein?
Menikö oikein
Vastattu

Jos kurssi oli sellainen, että se luetaan työaikaan KVTES:n III luvun 4 §:n 2 momentin 3 kohdan mukaan, niin kurssin työnantajan määräyksestä työajan ulkopuolella suorittaneilla ylittyi ko. työaikajakson työvuoroluetteloon merkitty säännöllinen työaika. Mitä muuta se työajan ylitys on kuin ylityötunteja, jotka pitää korvata joko vapaana tai rahana? Annettu vapaa olisi silloin pitänyt merkitä työvuoroluetteloon ylityökorvausvapaana, joka siirtyy sairausloman alta myöhemmin pidettäväksi tai työnantajan harkinnan mukaan rahalla korvattavaksi. Jos se kurssi ei täytä em. pykälän ehtoja, niin vapaat jää sairausloman alle. Tämä on vain minun mielipide. Koska luottamusmiehestä ei ollut sinulle apua, soita pääluottamusmiehelle tai liittoon. http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2014-2016--2016%20muutokset/html/#54/z
Etta
Vastattu