Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Pakollisen koulutuksen matkat työaikaa?

Hei, Meillä on töissä koulutuspäiviä eri pakkakunnalla ja matka kolutukseen alkaa ja loppuu reilusti normaalin työajan ulkopuolella, Silti meidän pitäisi merkitä vain perus työaikamme tuntikirjanpitoon. Pitäisikö pakollisen koulutuksen matkojen olla työaikaa vai voiko työnantaja velvoittaa matkustamaan pakolliseen koulutukseen työajan ulkopuolella?
aihealueelle Matkat 2 vuotta sitten
Onko oikein?
Kysytty 2 vuotta sitten
Onko oikein?
Kun koulutustilaisuus on työajaksi luettavaa aikaa, niin työjajsi lasketaan vain koulutustilaisuuden tosiasiallinen kesto. Matka-aikaa ei lasketa. Matkakustannukset asunnolta koulutuspaikkaan ja takaisin korvataan siltä osin kuin kustannukset ovat suurempia kuin tavallinen työmatka asunnolta pysyväisluontoiseen työpaikkaan ja takaisin. Koulutustilaisuudest tarkemmin http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/tietopaketti/Sivut/tyoajaksi-luettava-aika.aspx
M
Vastattu 2 vuotta sitten
M