Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Pakollisen koulutuksen matkat työaikaa?

Hei, Meillä on töissä koulutuspäiviä eri pakkakunnalla ja matka kolutukseen alkaa ja loppuu reilusti normaalin työajan ulkopuolella, Silti meidän pitäisi merkitä vain perus työaikamme tuntikirjanpitoon. Pitäisikö pakollisen koulutuksen matkojen olla työaikaa vai voiko työnantaja velvoittaa matkustamaan pakolliseen koulutukseen työajan ulkopuolella?
aihealueelle Matkat 4 vuotta sitten
Onko oikein?
Kysytty 4 vuotta sitten
Onko oikein?
Kun koulutustilaisuus on työajaksi luettavaa aikaa, niin työjajsi lasketaan vain koulutustilaisuuden tosiasiallinen kesto. Matka-aikaa ei lasketa. Matkakustannukset asunnolta koulutuspaikkaan ja takaisin korvataan siltä osin kuin kustannukset ovat suurempia kuin tavallinen työmatka asunnolta pysyväisluontoiseen työpaikkaan ja takaisin. Koulutustilaisuudest tarkemmin http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/tietopaketti/Sivut/tyoajaksi-luettava-aika.aspx
M
Vastattu 4 vuotta sitten
M