Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ulkopuolisen työvoiman käyttö lomautetun sijaisena

Toimin kaupungin palveluksessa erikois alalla. Nyt olen ollut lomautettuna ensimmäistä viikkoa. Jo nyt kaupunki on tilannut ulkopuoliselta yritykseltä korjaustyötä. Tämä työ olisi ollut täysin minun korjattavissa. Kukaan ei ole soittanut ja kysynyt tulenko töihin. Voinko pyytää korvauksia? Vai saako työnantaja tehdä mitä vain?
aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Maza_
Kysytty 4 vuotta sitten
Maza_
Kunnallisen esimiehen työsuhdeoppaassa luvussa 4.3.1.1 Muun työn tarjoamisvelvollisuus sivulla 35 lukee: Työnantajan tulee aina tarjota lomautettavalle työtä (esim. sijaisuuden hoitamista), joka on työnantajan tiedossa lomautusilmoituksen antamishetkellä tai jota ilmaantuu lomautusilmoituksen antamisen jälkeen ennen lomautuksen alkamista tai lomautuksen aikana….(http://shop.kuntatyonantajat.fi/uploads/kt-tyosuhdeopas-suomi.pdf) Kysy luottamusmieheltäsi, mitä tämä tarkoittaa.
Lukija
Vastattu 4 vuotta sitten
Lukija