Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikatyön tauor

Minkälainen tauko kuuluu 30 h/vko eli 6 h/päivä tekevälle? Onko se vain yksi 10 min tauko vai 10 min kahvitauko + 10 min ruokatauko? Meillä on toistaiseksi ollut yksi noin 15 min tauko. Työnantaja ei voine pakottaa pitämään 30 min taukoa omaa aikaa, jos ei itse halua?
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Tallu
Kysytty 4 vuotta sitten
Tallu
Kaikille kuuluu yksi 10 minuutin pituinen työaikaan sisältyvä kahvitauko. Jos työntekijän vuorokautinen työaika on pitempi kuin 6 tuntia, niin työnantajan on annettava hänelle ruokailutauko. Alle 6 tunnin työaikaan voidaan järjestää ruokailutauko työntekijän pyynnöstä. KVTES:n määräykset löytyvät III luvusta 27 § ja 28 §.
salaatti
Vastattu 4 vuotta sitten
salaatti