Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opettajan sijaistaminen otona

Kuinka kauan koulunkäynnin ohjaajan voi määrätä toimimaan opettajan sijaisena toisen opettajan toimiessa otona? Hän ei saa sijaistamisesta muuta kuin oman ohjaajan palkkansa ja toinen opettaja saa oto-lisänsä.
aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Muurahainen
Kysytty 4 vuotta sitten
Muurahainen
Jos rehtori määrää opettajan huolehtimaan poissaolevan opettajan luokasta omien tuntien ohessa (oto), niin silloin opettajan vastuu on oto-opettajalla ja koulunkäynninohjaaja tekee ohjaustyötään, eikä hoida opettajan sijaisuutta. Oto-määräys on lyhytaikainen ja johtuu siitä, että muuta sijaista ei ole aina heti saatavilla (tai kunta säästää). Oto-palkkion maksaminen perustuu OVTES:n määräykseen. Jos koulunkäynninohjaaja määrätään opettajan sijaiseksi, niin hänelle myönnetään samaksi ajaksi palkaton työvapaa ja maksetaan sijaisuuden ajalta opettajan palkkaa OVTES:n määräysten mukaan. Silloi saatetaan tarvita toinen sijainen hoitamaan koulunkäynninohjaajan tehtäviä. Kysele lisätietoja omalta luotamusmieheltäsi.
Elly
Vastattu 4 vuotta sitten
Elly

Kunnassamme on suositus, että poissaolevaa opettajaa sijaistava koulunkäynninohjaaja voi sijaistaa otona toimivaa opettajaa kolme päivää. Onko tämä kvtesin mukainen ratkaisu?
Muurahainen
Vastattu 4 vuotta sitten
Muurahainen

Ihmettelen, jos tuolainen säästöjärjestely on koulunkäynninohjaajien ja opettajien luottamusmiesten mielestä lainmukainen. Peruskoulun luokka ei voi milloinkaan koulupäivän aikana olla ilman tehtävään määrättyä opettajaa. Minun mielestäni teidän kunnassa tuossa tilanteessa kokonaisvastuu luokan oppilaiden opetuksesta ja turvallisuudesta on määrätty rehtorille, koska se ei voi olla koulunkäynninohjaajalla, ellei hän ole saanut virkamääräystä toimia opettajana opettajan palkalla. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, kysy mikä on liiton kanta.
Elly
Vastattu 4 vuotta sitten
Elly