Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

työvaatteiden vaihto

vaatteiden vaihto Kun lähden 1/2h ruokatauolle keittiöstä, jossa on eri työvaatetus, niin onko se vaatteiden vaihtoaika ruokatauosta pois vai saanko vaihtaa vaatteet ns.työajalla. Puolessa tunnissa ei ehdi mihinkään, jos vaatteet pitää vaihtaa tauolla. Tauko menee siis vaatteiden vaihtoon. Samoin aamulla, kun tulen keittiöön, olen vaihtanut työvaatteet omalla ajalla samoin työstä pois lähtiessä vaihdan vaatteet omalla ajalla. Onko asia näin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
haluaisin vastauksen
Kysytty

Löysin täältä vanhan vastauksen samaan kysymykseen. Se on tällainen: Tehy-lehtikin on huomannut tämän ongelman ja ehdottaa ratkaisua: "Jos ruokatauko on omaa aikaa, työpaikalta saa poistua. Ulkopuolelle poistuminen ei yleensä ole mahdollista suojavaatteissa. Joillakin työpaikoilla myös matka vaatteita vaihtamaan on niin pitkä, että tauko kuluisi käytännössä matkoihin. Tällöin ruokatunnin tulisi olla työaikaa."(https://www.tehy.fi/@Bin/21141771/2010+hyvä+kysymys-palsta.pdf) Siis jos työntekijät eivät ehdi ruokailla ruokatauollaan vaatteiden vaihdon takia, niin työnantajan pitää saada ymmärtämään tämä ongelma. Se tapahtuu vakiintuneen käytännön mukaan sillä tavalla, että henkilöstön edustajat (luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut) yrittävät neuvottelemalla saada työnantajan tekemään päätöksiä ongelman ratkaisemiseksi. http://www.kvtes.fi/index.php?option=com_communityanswers&view=question&id=847:yleistyoaika&catid=25:tyoaika&Itemid=101
Etta
Vastattu