Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvaatteiden hakeminen

Hei! Työnantajani haluaa että menen työkiertoon toiseen yksikköön. Olen siellä 3 viikkoa ja minulle ei suostuttu tilaamaan työvaatteita sinne koska kiertoaika on niin lyhyt. Joudun nyt hakemaan omat työvaatteet varsinaisesta työpisteeltäni. Minulla menee nyt omaa aikaa ja joudun ajamaan n. 12km/kerta kun haen puhtaita työvaatteita. Arvioin että joudun tekemään tämän ehkä 3 kertaa kolmen viikon aikana. Onko tosiaan niin että nämä 36km ja ehkä ajallisesti 1+tunti oikeasti ei kuulu työaikaan eikä saa siitä km-korvausta? Työnantajani kumminkin vaatii että minulla on suojavaatteet päällä kun teen työni (hoitaja).
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Työvaatehaku
Kysytty 3 vuotta sitten
Työvaatehaku
Ota äkkiä yhteyttä luottamusmieheen (jos kuulut liittoon) tai työsuojeluvaltuutettuun. Minun mielestä sinua ei voi velvoittaa kuljettamaan työvaatteita omalla ajalla ja omalla kustannuksella varsinkin, kun määräys ei koske muita työntekijöitä. Jos niitä pitää siirrellä paikasta toiseen, niin kunnan pitää hoitaa kuljettaminen - sekä puhtaiden että likaisten. Toivottavasti saatte neuvoteltua työnantajan kanssa järkevän ratkaisun, edes sen että voit käyttää työaikaa vaatteitten kuljettamiseen ja saat kilometrikorvauksen.
jopas jotakin
Vastattu 3 vuotta sitten
jopas jotakin