Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaalla omasta toimesta ja teen sijaisuuksia

Olen omasta toimestani opintovapaalla. Teen kaupungille opintojen ohessa yksittäisiä sijaisuuksia (ollen edelleen opintovapaalla). Minulle maksetaan 8h sijaisuuksista päiväpalkka. Eli käytännössä reilun 7 euron tuntipalkka. Mikä logiikka tässä on? Jos minulla ei olisi samassa kunnassa toimea tai ei olisi toimea ollenkaan, niin samasta työstä maksettaisiin 8 tunnin mukaan tuntipalkka. Onko kvtes:issä ihan oikeasti tällainen porsaanreikä, jossa ns. "omalla työntekijällä" voidaan teetättää sama työ puolet halvemmalla? Vai enkö nyt ymmärrä jotain?
aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
Puoleen hintaan
Kysytty 3 vuotta sitten
Puoleen hintaan
Jos teet keikkaa omalle työnantajallesi palkattoman vapaasi esim. opinto- tai hoitovapaan aikana, niin sinulle maksetaan palkkaa kuukausipalkan mukaan. Syy on KVTES II luvun 19 §. Koska palvelussuhteesi kuukausipalkkaisena työntekijänä on voimassa myös palkattoman vapaan aikana ja on kestänyt yli 12 päivää, niin olet keikallakin kuukausipalkkainen ja osan kuukaudesta kestäneestä työstä palkka maksetaan päiväpalkkana. Ratkaisu on yrittää sopia oman työnantajan kanssa, että tekee keikkaa vain, jos maksetaan tuntipalkkaa tai tehdä töitä ihan muualla. Kysele lisää paikalliselta luottamusmieheltä.
Kepa
Vastattu 3 vuotta sitten
Kepa