Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

lomapäivät vs työpäivät - PALKKA

Miten lasketaan työpäivien ja lomapäivien palkka - tai miten on mahdollista, että työnantajan maksama nettopalkka 12 työpäivästä on 600 euroa - mutta 10 lomapäivästä peritään samalta työntekijältä yli 1000 euroa (verojen jälkeen)? Eikö summien tulisi olla toisinpäin?? Tapaus: Työnantaja jätti maksamatta 12 työpäivän palkan > asiasta reklamoitu > saatu palkka jälkikäteen (työnantajan huudon säestyksellä). Noin vuotta myöhemmin sama työnantaja perii samalta työntekijältä "liikaa maksetuista 10 lomapäivästä" yli tuhat euroa. Veroprosentti tai palkka ei ole muuttunut. Työntekijällä on kuukausipalkka. On jotenkin outoa, että 10 lomapäivää maksaa enemmän kuin 12 työpäivää.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
PV
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Noilla tiedoilla ei pysty oikein sanomaan juuta eikä jaata. Mene palkkalaskelmiesi kanssa luottamusmiehen puheille. Hän kertoo niiden avulla vastauksen tai selvittää palkanlaskijan kanssa, onko menetelty oikein. Tässä nyt kuitenkin vuosiloma-ajan palkkaan liittyviä juttuja KVTES:sta. Vuosiloman ajalta maksetaan varsinainen kuukausipalkka (kvtes IV luku 13 § 1 mom.) + mahdollinen lomalisä (13 § 3 mom.). Vuosiloma-aika on vuosiloma-ajaksi määrätty ajanjakso, johon voi sisältyä vuosilomapäivien lisäksi muitakin päiviä (IV luku 2 §). Päiväpalkka lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka kysessä olevan kuukauden kalenteripäivien lukumäärällä (II luku 19 §) esim. kesäkuussa 30:llä ja heinäkuussa 31:llä. Loman sisältävältä kuukaudelta saa siis palkkaa kutakuinkin yhtä paljon kuin silloin, kun on töissä koko kuukauden. Vuosilomapalkka maksetaan tavanmukaisena palkanmaksupäivänä tai viranhaltijan/työntekijän pyynnöstä ennen loman alkamista (IV luku 19 § 1 mom.). Lomakorvaus virka/työsuhteen päättyessä lasketaan jakamalla lomakorvauksen laskemisajankohdan varsinainen kuukausipalkka luvulla 20,83 ja kertomalla se pitämättömien vuosilomapäivien lukumäärällä. (IV luku 16 §).
Emma
Vastattu

Onpa erikoista, että 12 TYÖPÄIVÄÄ on halvempi kuin 10 lomapäivää. Ei taida palkanlaskija olla tehtäviensä tasalla. Tai sitten toimii vain saamiensa ohjeiden mukaan - "kusettakaa aina kun voitte ja kaikki mahdollinen".
FU2
Vastattu

Kvtessissä lomapäivät ovat työpäiviä. Jos sinulla on yhtämittaa 10 lomapäivää, niin se on tasan kaksi viikkoa sisältäen kaksi viikonloppua eli yhteensä 14 kalenteripäivää. Ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole liittynyt liittoon, etkä saa palkankaskennasta ymmärrettävää selvitystä, niin kokeile kysyä neuvoa täältä http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/puhelinneuvonta
dk
Vastattu

Palkanlaskijat ei kuseta tahallaan, eikä heitä käsketä kusettamaan. He ovat työntekijöitä siinä missä muutkin, joille sattuu virheitä, joita sitten korjataan.
ent. palkanlaskija
Vastattu

KYLLÄ KUSETTAVAT - kun narsistinen ja kusipäinen pikkupåomo niin käskeee tai harhauttaa kusettamaan.
PV
Vastattu