Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koulutus viikonloppuna ja lasten hoito

Hei! Mites tämmöinen, jos esimies edellyttää että osallistun koulutukseen joka liittyy työhöni, joka on esim. lauantaina ja kestää koko päivän (9-16) ja puoliso käy kolmivuorotöissä, ja työvuoro sattuu lauantaille ja lapsille pitäisi saada hoitopaikka ko. päivälle (ovat muulloin yksityisessä päivähoidossa), niin pystynkö kieltäytymään koulutukseen osallistumisesta vedoten siihen että lapsille ei ole hoitopaikkaa? Vai täytyykö minun taikoa jostakin hoitaja lapsille? Kiitos vastauksista etukäteen.
aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
-TT-
Kysytty 3 vuotta sitten
-TT-
Käy puhumassa esimiehesi kanssa pikaisesti. KVTES:n 4 § 2 momentin 3 kohdan soveltamisohjeesta: "Koska koulutustilaisuus ja sen perusteella annettava virkamatkamääräys tai myönnetty virka-/työvapaa tiedetään yleensä ennalta, tulee tämä ottaa huomioon esimerkiksi työvuoroluetteloa laadittaessa. Virkamatkamääräystä koulutustilaisuuteen osallistumista varten ei tulisi antaa vapaapäiväksi. Mikäli näin joudutaan menettelemään, voidaan vapaapäiviä tarvittaessa muuttaa." Lisäksi henkilöstön osaamisen kehittämistä koskevassa suosituksessa kehotetaan työnantajaan keskustelemaan ja sopimaan työntekijän kanssa koulutukseen osallistumisesta ja kustannuksia koskevista ehdoista ennen koulutuksen alkua. Lisätietoja luottamusmieheltä.
Latte
Vastattu 3 vuotta sitten
Latte