Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Koulutus viikonloppuna ja lasten hoito

Hei! Mites tämmöinen, jos esimies edellyttää että osallistun koulutukseen joka liittyy työhöni, joka on esim. lauantaina ja kestää koko päivän (9-16) ja puoliso käy kolmivuorotöissä, ja työvuoro sattuu lauantaille ja lapsille pitäisi saada hoitopaikka ko. päivälle (ovat muulloin yksityisessä päivähoidossa), niin pystynkö kieltäytymään koulutukseen osallistumisesta vedoten siihen että lapsille ei ole hoitopaikkaa? Vai täytyykö minun taikoa jostakin hoitaja lapsille? Kiitos vastauksista etukäteen.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
-TT-
Kysytty

Käy puhumassa esimiehesi kanssa pikaisesti. KVTES:n 4 § 2 momentin 3 kohdan soveltamisohjeesta: "Koska koulutustilaisuus ja sen perusteella annettava virkamatkamääräys tai myönnetty virka-/työvapaa tiedetään yleensä ennalta, tulee tämä ottaa huomioon esimerkiksi työvuoroluetteloa laadittaessa. Virkamatkamääräystä koulutustilaisuuteen osallistumista varten ei tulisi antaa vapaapäiväksi. Mikäli näin joudutaan menettelemään, voidaan vapaapäiviä tarvittaessa muuttaa." Lisäksi henkilöstön osaamisen kehittämistä koskevassa suosituksessa kehotetaan työnantajaan keskustelemaan ja sopimaan työntekijän kanssa koulutukseen osallistumisesta ja kustannuksia koskevista ehdoista ennen koulutuksen alkua. Lisätietoja luottamusmieheltä.
Latte
Vastattu