Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Paluu täysipäiväiseksi

Olen ollut 17 vuotta saman kunnallisen työnantajan palveluksessa, niistä 2 viimeistä osatyökyvyttömyyseläkkeellä, 60% työaikaa tehden. Nyt tervehdyttyäni haluaisin palata täysipäiväiseksi ja jättää eläkkeeni lepäämään lain salliman 3kk-2v mittaiseksi ajaksi. Tiedän, että siihen on mahdollisuus, mutta onko työnantajalla siihen velvollisuus eli ottaa minut takaisin täydelle työajalle?
aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Lipi
Kysytty 6 vuotta sitten
Lipi
Minun mielestä vastaus on: ei. Kannattaisi kuitenkin kysyä asiaa, jostain missä oikeasti tiedetään. Jos et halua puhua työnantajan edustajan kanssa, kysy pääluottamusmieheltä. Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas: 2.4 Velvollisuus tarjota työtä osa-aikatyöntekijälle Jos työnantaja tarvitsee lisää työntekijöitä hänen osa-aikatyötä tekeville työntekijöilleen sopiviin tehtäviin, työnantajan on tarjottava näitä töitä osa-aikatyöntekijöilleen. Jos edellä tarkoitetun uuden työn vastaanottaminen edellyttää sellaista koulutusta, jonka työnantaja voi työntekijän soveltuvuuteen nähden kohtuudella järjestää, työnantajan on annettava tällainen koulutus. Jos työsopimus on kuitenkin tehty työntekijän aloitteen ja toiveiden mukaisesti osa-aikaiseksi tai työntekijä on muutoin saattanut työnantajan tietoon, ettei hän ole kiinnostunut työaikansa lisäämisestä, työnantajalla ei ole lisätyön tarjoamisvelvollisuutta.
Eevi P
Vastattu 6 vuotta sitten
Eevi P