Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

osittainen vanhempainvapaa

onko työnantajan myönnettävä osittainen hoitovapaa aina jos lapsi on 1-2 luokalla, vai voiko työnantaja hylätä osittaisen työajan jos haluaa ja millä perusteella?onko olemassa vuodessa jotain tiettyä aikaa osittaiselle vai voiko sitä olla koko vuoden jos haluaa? kiitos etukäteen:)
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
äiti 82
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Osittaisen hoitovapaan pitämisestä ja pituudesta sekä lyhennetystä työajasta sovitaan työnantajan kanssa. Jos yksityiskohtaisista järjestelyistä mm. vapaan pituudesta ei päästä sopimukseen, työnantajan on annettava yksi työntekijän hakemuksen mukainen jakso kalenterivuodessa ja vuorokautinen työaika lyhennetään kuudeksi tunniksi. Vapaata pitää hakea 2 kk ennen sen alkua. Työnantaja voi kieltäytyä myöntämästä osittaista hoitovapaata vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- tai palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista. (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L4P4). Käy keskustelemassa esimiehesi kanssa. Kerro milloin ja miten pitkään haluat olla osittaisella hoitovapaalla ja kuinka paljon haluat lyhentää työaikaa. Jos tulee ongelmia, pyydä apua luottamusmieheltä.
Kati
Vastattu