Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Palkallinen äitiysloma

Olen tällä hetkellä kotona 1,5-vuotiaan lapsemme kanssa ja suunnitelmien mukaan tarkoitukseni oli palata töihin syyskuun alussa 2017. Olen kuiten uudestaan raskaana ja laskettuaika on lokakuun puolessa välissä. Nyt mietinnässä on palaanko töihin vai en tuossa välissä. Yritin hahmottaa KVTES:stä millä perustein olen oikeutettu palkalliseen äitiyslomaan? KVTES sanoo, että pitäisi olla 2 kk työssä oloa, tarkoittaako se kohdallani siis että olisin töissä elokuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin (eli katsotaanko äitiysloman ensimmäinen kk työssäoloksi) vai heinäkuun puolesta välistä, jolloin olisin konkreettisesti kaksi kuukautta töissä ennen äitiysloman alkua. Vai olenko oikeutettu palkalliseen äitiyslomaan, vaikka en palaisi töihin lainkaan?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
-S-
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Se 2 kk tarkoittaa palvelussuhteen pituutta ennen äitiysvapaata. Ei siks tarvitse olla työssäoloa. Voit olla vaikka hoitovapaalla siihen saakka, kun rupeat saamaan äitiysrahaa ja voit hakea uutta äitiysvapaata. Palkan saamisen toinen edellytys on, että hakee vapaata viimeistään 2 kk ennen vapaan alkua.
Fredrika
Vastattu