Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

ei makseta kokemuslisää

Hei Toimin Raahen kaupungin työntekijänä. Työnantaja noudattaa siis kvtes:siä. Minulle sanottiin, että minulle ei makseta kokemuslisää. Siis tämä sanottiin ilman, että tutkittiin työtodistuksiani. Tiedän, että työnantajalla on oikeus arvioida, onko aikaisemmasta työhistoriasta hyötyä nykyisessä työssä, mutta ihmettelen sitä, voiko suoraan vaan sanoa, että kokemuslisää ei makseta, ilman että asiaa tutkitaan. Onko kunta-alalla siis olemassa sellaisiakin sopimuksia, joissa kokemuslisää ei tarvitse maksaa? Työsopimukseni on mielestäni ihan samanlainen, kuin aikaisemmatkin työsopimukseni.
aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
Ihmettelevä
Kysytty 3 vuotta sitten
Ihmettelevä
Ainoa palvelusaika, joka varmasti kelpaa työkokemuslisään on omassa kunnassa palveltu aika missä tehtävässä tahansa. Muun työnantajan töistä kelpaavat ne, jotka ovat samalta ammattialalta tai joista on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Kysy esimieheltäsi perustelut, miksi et saanut työkokemuslisää. Jos esimiehen selitys ei tyydytä, ota yhteyttä luottamusmieheen.
Hilkka
Vastattu 3 vuotta sitten
Hilkka

Työkokemuslisäpykäläm soveltamisohjeesta: "Olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy toimivaltaisen viranomaisen harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä." Tämä pätenee Raahessakin. Eli siellä on luotu käytäntö siitä, mitä pidetään missäkin tapauksessa olennaisena hyötynä, jotta työntekijöita kohdeltaisiin tasapuolisesti työkokemuslisiä myönnettäessä. Kysele paikallisilta tietäjiltä.
MTM
Vastattu 3 vuotta sitten
MTM