Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Vuosiloman kertyminen osasairauslomasopimuksesta aikana

Olin sairaslomalla syyskuu 2016-31.12.16 ja sen jälkeen 50 %sairauspäivärahalla ja 50 % työssä. Miten vuosilomani karttuu?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Puoliksi sairas
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos sait palkkaa (1/1 tai 2/3) koko sairausloman ajan, niin vuosilomasi karttuu samoin kuin kokoaikaisessa työssä ollessa. Osa-aikatyö vaikuttaa kuitenkin vuosilomapalkkaan.
Laina
Vastattu

Minullakin on tähän kysymys. Olen ollut sairaslomalla ja sen myötä 14.11.16-19.2.17 osasairauspäivärahalla 50% sairaslomalla 20.2-12.3.17 ja osasairauspäiväraha jatkuu 13.3-30.4.17 60%. Uudessa työpaikassa. Sain sisäisen siirron. Nyt tehtiin uusi sopimus jossa on 13.3-3.6.17 60% työaika vaikka vanhassa on 100% voiko noin tehdä? Huhtikuussa loppuu osasairauspäiväraha ja jatkaisin täyspäiväisesti 38.75h/vko mutta uuden sopimuksen mukaan mulla on vain 60%. (Minulle tehtiin vanhaan työpaikkaan 3.6 100% nyt uudessa 60%) ja minulla on lomapäiviä 22 jäljellä niin jos otan rahana niin häviänkö siinä vai kannatteeko lomat pitää?
KmK75
Vastattu

Et saa vuosilomapäiviä rahana, koska olet palannut sairauslomalta töihin. Mene puhumaan esimiehen kansaa siitä, milloin haluaisit pitää lomaa ja miten monta päivää haluaisit mahdollisesti säästää. Jos ole liittynyt ammattiliittoon, niin käy luottamusmiehen luona kysymässä loman pitämiseen ja säästämiseen liittyvistä säännöistä sekä siitä, onko työnantaja osa-aikaistanut sinut yksipuolisesti vai ei.
Laina
Vastattu

Lataa kunnallisen esimiehen työsuhdeopas tästä http://shop.kuntatyonantajat.fi/uploads/kt-tyosuhdeopas-suomi.pdf ja lue sieltä luku 5 Työsuhteen muuttaminen osa-aikaiseksi.
lisätietoa
Vastattu