Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomakertymä määräaikaisessa työsuhteessa

Työsuhteeni kunnassa alkoi 2.1.2014. Lomapalkkalain mukaan minulle kuuluisi lomaa 2 pv / kk. Kuitenkin minulle on laskettu kuuluvan lomaa ajalta 2.1.2014 - 31.3.2014 vain 5:ltä päivältä. Paljonko minulle kuuluu maksaa lomarahaa ? Mielestäni puolet lomapalkasta eli 6:lta päivältä lasketusta summasta. Onko mahdollista, että kvtes tulkitsee lomaetuja huonommin kuin lomapalkkalaki ?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
vajaa loma
Kysytty 6 vuotta sitten
vajaa loma
Saat tulevana lomakautena vuosilomaa kolmelta lomanmääräytymiskuukaudelta. KVTES:n taulukon nro. 3 mukaan sitä tulee 5 työpäivää (= viikko ma-pe). Vuosilomalain mukaan se olisi 6 arkipäivää (= viikko ma-la). Lomarahaa saat kolmen lomanmääräytymiskuukauden perusteella 3*4% =12 % ensi heinäkuun varsinaisesta palkasta. Vuosilomalain mukaiset lomapäivät ovat arkipäiviä, joita on normiviikolla kuusi (ma-la). KVTES:n vuosilomapäiviksi lasketaan vain työpäivät, joita on normaalisti viisi viikossa (ma-pe). KVTES:n nykyiset vuosilomataulukot on aikoinaan laadittu niin, että niissä ei häviä vuosilomalaille. Taulukot ovat 5 §:ssä ja vuosilomapäivistä kerrotaan 6 §:ssä.
Iltavuoro
Vastattu 6 vuotta sitten
Iltavuoro

Hups. Huomasin juuri, että kysyitkin vuosilomapalkkaa vuosiloman ajalta etkä lomarahaa. Vuosilomalta saa saman varsinaisen kuukausipalkan kuin muulloinkin. Palkassa ei käytännössä huomaa olleensa lomalla paitsi, että ei kerry ylitöitä. Jos sattuisit kuitenkin olemaan tuntitessin TTES piirissä, niin lomapalkan laskeminen kerrotaan sen 55 §:ssä.
iltavuoro
Vastattu 6 vuotta sitten
iltavuoro

Lomapalkkalain mukaan kuuluu maksaa lomapalkkaa 2:lta päivältä / työkuukausi. Eli tässä tapauksessa 3 kk:n lomankertymäajalta 6:lta lomapäivältä. Lomarahaa kuuluu maksaa puolet lomapalkan suuruudesta eli se on 3:n lomapäivän palkan suuruinen. KVTES:in mukaan tässä tapauksessa 3 kk:n kertymäajalta maksetaan lomapalkkaa 5:ltä päivältä ja lomarahaa 12% kk-palkasta. Se ei merkitse mitään, lasketaanko lauantait loma- ajaksi vai ei, vaan maksettujen päivien määrä. Kun laskee lomapalkan ja lomarahan rahassa, KVTES:in tulkinnan mukaan lyhytaikaisessa kunnan työsuhteessa olevaa kohdellaan huonommin kuin lomapalkkalaki määrää. KVTES on tehty pitkään virassa olleita kunnan virkamiehiä varten, joilla on täydet ikälisät ja muutenkin hyvät palkat. Huomatkaa tämä TES-neuvottelijat tulevissa neuvotteluissa.
vajaa loma
Vastattu 6 vuotta sitten
vajaa loma

Moi. Otetaan esimerkiksi se, että työsuhteesi kestäisi 2.1.2014-31.3.2014 ja sinulle maksettaisiin lomakorvaus sen päättyessä. Oletetaan, että kk-palkkasi on 2000 euroa. Vuosilomalain mukaan saat viikon loman ennen työsuhteen päättymistä tai työsuhteen päättyessä lomakorvauksen 6 arkipäivältä. Lomakorvaus lasketaan 6*2000/25 = 480 euroa. Lomarahaa ei makseta. KVTES:n mukaan saat viikon loman tai lomakorvauksen 5 työpäivältä. Lomakorvaus lasketaan 5*2000/20,83 = 480,08. Lisäksi saat lomarahan kolmelta kuukaudelta 3*0,04*2000 = 240 Yhteensä saat 720,08 euroa Sinun kannattaisi lähettää viestiä suoraan ammattiliittoosi. Tätä kautta se ei mene heidän neuvottelijoille. KVTES:n vuosilomamääräykset muuttuivat nykyisen kaltaisiksi vuosituhannen vaihteessa. Sen jälkeen niitä on vähän korjailtu. Muistaakseni silloin ainoat kärsijät olivat ne, jotka saivat ennen pisimmän talvilomapidennyksen eli lomaa oli yhteensä 45 arkipäivää (lauantait mukana). Sen kanssa pystyi joskus järjestämään itselleen lomapäiviä enemmän kuin nykyiset 38 työpäivää. Voin tietysti olla väärässäkin. Ammattiliittosi kertoo, millä ehdoilla he silloin aikanaan hyväksyivät vuosilomamääräysten muutokset.
laskukone
Vastattu 6 vuotta sitten
laskukone