Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Vuosiloma 2017

Olen 11/2014 aloittanut kaupungin palveluksessa vakituisessa työsuhteessa lähihoitajana ja tällöin työkokemuksen yksityisiltä työnantajilta katsottiin hyödyksi ja sain 10v ikälisään oikeutuksen. Jatkoin opintojani sairaanhoitajaksi. Otin virkavapaata vakituisesta paikasta ja aloitin sairaanhoitajan työt sijaisuudesta 1.1.2017 saman kaupungin työntekijänä. Irtisanouduin vakituisesta työstä niin että työsopimukseni päättyi 28.2. Katsotaanko työsuhteen kestäneen nyt lomaa määritellessä vain 3kk vai onko työsuhteeni saman työnantajan palveluksessa tuosta -14 lähtien? Miten ikälisät otetaan huomioon tai palvelusvuodet? voiko nykyisessä sijaisuudessa ne hylätä vaikka kaupunki on ne jo kertaalleen hyväksynyt?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Katja
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työsuhteesi kuntaan on ollut voimassa myös virkavapaan ajan, mutta palkattomalta virkavapaalta ei kerry vuosilomapäiviä kuin tapauksesta riippuen 0-2 kuukaudelta lomanmääräytymisvuoden (1.4.2016-31.3.2017) aikana. Et kerro, milloin virkavapaas alkoi, mutta sinulle näyttäisi olevan laskettu hyväksi yksi kuukausi. Tarkista luottamusmieheltä, onko se oikein tai lue KVTES:n vuosilomaluvun 4 §:stä (http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2017/html/#84) Työkokemuslisää (II luku 12 §) kerryttää kaikki omassa kunnassa tehty työ, mutta muun työnantajan palveluksessa vain sellainen työ, josta on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Työkokemuslisäpykälän soveltamisohjeessa todetaan, että samalla ammattialalla työskentelystä katsotaan olevan olennaista hyötyä, mutta paikallinen työnantaja harkitsee, mikä on sama ammattiala ja mistä on olennaista hyötyä. Teidän kunnassa on ehkä päätetty, että lähihoitajana muualla kuin omassa kunnassa työskentelystä ei ole olennaista hyötyä sairaanhoitajan tehtävissä. Ota siitä selvää paikallisilta tietäjiltä esim. sairaanhoitajien luottamusmieheltä.
Laina
Vastattu