Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Osa- aikatyö, joutuuko arkipyhän korvaamaan?

Olen siirtymässä kokoaikaisesta työntekijästä osa- aikaiseen järjestelmään jossa jään tekemään vanhaan työpaikkaani 60% työaikaa. Loput 40% työaikaa siirryn tekemään osa- aika eläkkeen sijaisena. Uudessa paikassa oletetaan, että teen arkipyhiä sisälle. Käytännössä tämä tulee olemaan melko mahdotonta koska yhteensä teen 100% työaikaa ja kummassakin paikassa työskentely tapahtuu 8-18 välillä. Jos ajatellaan vaikkapa joulun ajan pyhien osumista arkipäiville niin niiden sisälle tekeminen on täysin mahdotonta kolmen viikon jaksossa. Arkipyhäkorvauksethan menevät prosenttisäännön mukaan. Entäpä jos jää korvattavaa 40% prosentin arkipyhän jälkeen niin onko se sitten 60% kyseisen päivän työajasta?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Tiina
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Onko työnantajasi (eli kunta/kuntayhtymä) molemmissa sama ts. työskenteletkö nyt kahdessa eri työpisteessä saman työnantajan palveluksessa? Jos vastaus on kyllä, olet edelleen kokoaikainen työntekijä ja arkipyhiin liityvät korvaukset ja työajan lyhennys eivät ole muuttunut miksikään. Ne vain jaetaan kahden työpisteen kesken samassa suhteessa kuin työaikasikin ja sinun kannattaa pyytää apua luottamusmieheltä.
kysyy
Vastattu