Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

koulutuspäivän työaika

Työvuorolistassa on työaika koulutuspäivälle merkitty klo 8-16. Koulutus on toimipisteestä n. 100 km päässä toisella paikkakunnalla ja matkaan menee yhteensä n. 3 h koulutuspäivän lisäksi. Koulutus loppui klo 15.30. Työnantaja muutti työvuorolistaan koulutuspäivän työajaksi klo 8-15.30. Onko näin vai kuuluuko työajan olla klo 8-16, kuten alkuperäisessä suunnitelmassa oli?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 9 vuotta sitten
Sinikka Tolvanen
Kysytty

Mikäli koulutus on sellainen mihin olet omasta aloitteestasi hakeutunut, ei työmatka ole työaikaa. Mikäli koulutukseen osallistuminen on pakollista työtehtäviesi hoitamisen kannalta ja se on työnantajan määräämää, etkä voi kieltäytyä osallistumasta koulutukseen on työmatkakin työaikaa. Työnantaja voi muuttaa koulutuspäivän pituudeksi sen todellisen keston.
Kvtes.fi
Vastattu

Hei, mikä on koulutuspäivän pituus lyhennetyllä työajalla? Teen sopimusten mukaista 30h / viikko työaikaa 6h/ päivä. Työnantaja merkitsee koulutuspäivän kuuden tunnin mittaiseksi, vaikka koulutuspäivä todellisuudessa olisi 8.30 - 16.00. Koulutus on työtehtävien kannalta olennaista ja työnantajan kanssa sovittu.
TQ
Vastattu