Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

koulutuspäivän työaika

Työvuorolistassa on työaika koulutuspäivälle merkitty klo 8-16. Koulutus on toimipisteestä n. 100 km päässä toisella paikkakunnalla ja matkaan menee yhteensä n. 3 h koulutuspäivän lisäksi. Koulutus loppui klo 15.30. Työnantaja muutti työvuorolistaan koulutuspäivän työajaksi klo 8-15.30. Onko näin vai kuuluuko työajan olla klo 8-16, kuten alkuperäisessä suunnitelmassa oli?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Sinikka Tolvanen
Kysytty 6 vuotta sitten
Sinikka Tolvanen
Mikäli koulutus on sellainen mihin olet omasta aloitteestasi hakeutunut, ei työmatka ole työaikaa. Mikäli koulutukseen osallistuminen on pakollista työtehtäviesi hoitamisen kannalta ja se on työnantajan määräämää, etkä voi kieltäytyä osallistumasta koulutukseen on työmatkakin työaikaa. Työnantaja voi muuttaa koulutuspäivän pituudeksi sen todellisen keston.
Kvtes.fi
Vastattu 6 vuotta sitten
Kvtes.fi

Hei, mikä on koulutuspäivän pituus lyhennetyllä työajalla? Teen sopimusten mukaista 30h / viikko työaikaa 6h/ päivä. Työnantaja merkitsee koulutuspäivän kuuden tunnin mittaiseksi, vaikka koulutuspäivä todellisuudessa olisi 8.30 - 16.00. Koulutus on työtehtävien kannalta olennaista ja työnantajan kanssa sovittu.
TQ
Vastattu 5 vuotta sitten
TQ