Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

osa-aika työ 50%

Onko jossain laissa määritelty, että 50% tekevälle työntekijälle kuuluu kolmen viikon työvuorolistalla vain yksi viikonloppu töitä?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
Usein kysyttyä
Kysytty

Se miten sinun työvuorosi sattuvat viikonlopuille riippuu varmaankin pitkälti siitä, miten osa-aikatyön toteutumisesta on sovittu sinun ja työnantajan kesken eli esim. teetkö pääsääntöisesti puolta päivää, puolta viikkoa vai joka toinen viikko täyttä päivää vai jotain muuta. Työaikalaissa on säädetty (31 §) ja KVTESn III luvun 26 §:ssä sen perusteella määrätty viikottaisesta vapaa-ajasta. Jaksotyössä tulisi kussakin työpisteessä pyrkiä antamaan viranhaltijoille/työntekijöille sama määrä vapaapäiviä viikonloppuna tietyn ajanjakson kuluessa (1 mom. Soveltamisohje). Jollei toimintojen luonne muuta vaadi, viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika sijoitetaan viidelle työpäivälle viikossa. Työvuorot suunnitellaan siten, että viranhaltijalle/työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana (5 mom.) Työvuorot suunnitellaan siten, että sunnuntai ja lauantai ovat mahdollisuuksien mukaan vapaapäiviä (5 mom. Soveltamisohje). Näitä noudatetaan soveltuvin osin myös osa-aikatyössä.
M
Vastattu