Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Virkavapaata toiseen työhön kotimaassa

Voinko saada virkavapaata vakituisesta työstäni, ja kuinka pitkäksi aikaa maksimissaan? Olen ollut kunnalla vakituisessa työsuhteessa vuodesta 2015. Tarkoitus olisi työskennellä yksityisellä puolella, sijaisena.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Kase
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kun haluaa palkatonta virkavapaata muusta kuin laissa säädetystä tai KVTES:ssa määrätystä syystä (esim. perhevapaat, 50-vuotispäivä), niin siitä pitää sopia työnantajan kanssa. Koska työntekijöitä pitää kohdella tasapuolisesti myös harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita myönnettäessä, niin kunnissa on paikalliset harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämistä koskevat ohjeet, joita paikallisten myöntäjien pitää noudattaa. Riippuu siis teidän kunnan myöntämisperiaatteista, saatko virkavapaata silloin, kuin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Puhu esimiehesi kanssa. Jos et halua paljastaa aikeitasi, niin kysy luottamusmieheltä em. ohjeita tai etsi ne.
Dagmar
Vastattu