Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Virkamatka vai virantoimitusmatka joka kuukausi

Jos säännöllisesti kerran kuukaudessa pidettävät työkokoukset ovat jopa 45 min ajomatkan päässä varsinaiselta työpaikalta eri kunnan alueella, kuuluuko palaverista kotiin palaamisaika työaikaan vai ei??
aihealueella: Matkat 3 months ago
Kevätkukkija
Kysytty 3 months ago
Kevätkukkija

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Paluumatka kotiin ei kuulu työaikaan paitsi, jos palaat virantoimitusmatkalta takaisin pysyvään toimipaikkaan jatkamaan päivän töitä. Virkamatkallakaan matka-ajat eivät ole työaikaa, mutta jos viranhaltija/työntekijä on käyttänyt työaikaansa matkustamiseen, ei hänen työaikaansa tämän vuoksi pidennetä. Määräykset KVTES III luku 4 § 2 mom. 2 kohta ja liite 16, 1§ ja 2 §. Jos työnantaja pitää kokousmatkojasi virantoimitusmatkoina, niin ne ovat niitä, ellet pysty osoittamaan, että eivät ole esim., jos saat joka kerrasta matkamääräyksen. Selvitä, kohdellaanko sinua samoin kuin muita vastaavia kokous- tms. matkoja tekeviä kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita, ja löytyisikö kunnan matkustussäännöstä jotain apua. Työnantajille annettuja ohjeita http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/matkakustannusten-korvaukset/Sivut/matkakustannusten-korvaukset-ja-matka-ajan-lukeminen-tyoaikaan.aspx ja http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/tietopaketti/Sivut/tyoajaksi-luettava-aika.aspx
vuokko
Vastattu 3 months ago
vuokko

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes