Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkamatka vai virantoimitusmatka joka kuukausi

Jos säännöllisesti kerran kuukaudessa pidettävät työkokoukset ovat jopa 45 min ajomatkan päässä varsinaiselta työpaikalta eri kunnan alueella, kuuluuko palaverista kotiin palaamisaika työaikaan vai ei??
aihealueelle Matkat 3 vuotta sitten
Kevätkukkija
Kysytty 3 vuotta sitten
Kevätkukkija
Paluumatka kotiin ei kuulu työaikaan paitsi, jos palaat virantoimitusmatkalta takaisin pysyvään toimipaikkaan jatkamaan päivän töitä. Virkamatkallakaan matka-ajat eivät ole työaikaa, mutta jos viranhaltija/työntekijä on käyttänyt työaikaansa matkustamiseen, ei hänen työaikaansa tämän vuoksi pidennetä. Määräykset KVTES III luku 4 § 2 mom. 2 kohta ja liite 16, 1§ ja 2 §. Jos työnantaja pitää kokousmatkojasi virantoimitusmatkoina, niin ne ovat niitä, ellet pysty osoittamaan, että eivät ole esim., jos saat joka kerrasta matkamääräyksen. Selvitä, kohdellaanko sinua samoin kuin muita vastaavia kokous- tms. matkoja tekeviä kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita, ja löytyisikö kunnan matkustussäännöstä jotain apua. Työnantajille annettuja ohjeita http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/matkakustannusten-korvaukset/Sivut/matkakustannusten-korvaukset-ja-matka-ajan-lukeminen-tyoaikaan.aspx ja http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/tietopaketti/Sivut/tyoajaksi-luettava-aika.aspx
vuokko
Vastattu 3 vuotta sitten
vuokko