Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Virkamatka vai virantoimitusmatka joka kuukausi

Jos säännöllisesti kerran kuukaudessa pidettävät työkokoukset ovat jopa 45 min ajomatkan päässä varsinaiselta työpaikalta eri kunnan alueella, kuuluuko palaverista kotiin palaamisaika työaikaan vai ei??
aihealueelle Matkat 12 kuutautta sitten
Kevätkukkija
Kysytty 12 kuutautta sitten
Kevätkukkija

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Paluumatka kotiin ei kuulu työaikaan paitsi, jos palaat virantoimitusmatkalta takaisin pysyvään toimipaikkaan jatkamaan päivän töitä. Virkamatkallakaan matka-ajat eivät ole työaikaa, mutta jos viranhaltija/työntekijä on käyttänyt työaikaansa matkustamiseen, ei hänen työaikaansa tämän vuoksi pidennetä. Määräykset KVTES III luku 4 § 2 mom. 2 kohta ja liite 16, 1§ ja 2 §. Jos työnantaja pitää kokousmatkojasi virantoimitusmatkoina, niin ne ovat niitä, ellet pysty osoittamaan, että eivät ole esim., jos saat joka kerrasta matkamääräyksen. Selvitä, kohdellaanko sinua samoin kuin muita vastaavia kokous- tms. matkoja tekeviä kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita, ja löytyisikö kunnan matkustussäännöstä jotain apua. Työnantajille annettuja ohjeita http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/matkakustannusten-korvaukset/Sivut/matkakustannusten-korvaukset-ja-matka-ajan-lukeminen-tyoaikaan.aspx ja http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/tietopaketti/Sivut/tyoajaksi-luettava-aika.aspx
vuokko
Vastattu 12 kuutautta sitten
vuokko

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes