Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Hääpäivä

Saako hääpäivän palkalliseksi vapaaksi, mikäli se osuu keskelle viikkoa esim seurakunnan järjestämä Hääyö-tapahtuman, joka 24.5.2017?
aihealueella: Lomat ja vapaat 3 months ago
Pentti
Kysytty 3 months ago
Pentti

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n V luvun 12 § 2 momentin määräyksessä ei edellytetä, että vihkiminen tapahtuu työaikana. http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2017/html/#120
vuokko
Vastattu 3 months ago
vuokko

Piti vielä jatkaa, että työnantaja voi vallan hyvin laittaa sen päivän työvuorolistaan vapaapäiväksi, jos ko. Päivän sisältämän työaikajakson listaa ei ole vahvistettu ennen kuin jätät hakemuksen vapaasta. Lisäksi koskaan ei pitäisi luottaa tuntemattomien nimimerkkien kvtes-tulkintoihin, vaan kysyä tunnetuilta asiantuntijoilta esim. luottamusmieheltä.
vuokko
Vastattu 3 months ago
vuokko

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes