Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Hääpäivä

Saako hääpäivän palkalliseksi vapaaksi, mikäli se osuu keskelle viikkoa esim seurakunnan järjestämä Hääyö-tapahtuman, joka 24.5.2017?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Pentti
Kysytty vuosi sitten
Pentti

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n V luvun 12 § 2 momentin määräyksessä ei edellytetä, että vihkiminen tapahtuu työaikana. http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2017/html/#120
vuokko
Vastattu vuosi sitten
vuokko

Piti vielä jatkaa, että työnantaja voi vallan hyvin laittaa sen päivän työvuorolistaan vapaapäiväksi, jos ko. Päivän sisältämän työaikajakson listaa ei ole vahvistettu ennen kuin jätät hakemuksen vapaasta. Lisäksi koskaan ei pitäisi luottaa tuntemattomien nimimerkkien kvtes-tulkintoihin, vaan kysyä tunnetuilta asiantuntijoilta esim. luottamusmieheltä.
vuokko
Vastattu vuosi sitten
vuokko

Työehtosopimukset