Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Vapaapäivä

Teen jaksotyöaikaa, kaksivuorotyötä, työtä tehdään viikon jokaisena päivänä (ma-su). Listat suunnitellaan kolmeksi viikoksi kerrallaan. Pääsiäisen ajan listassa on kaksi arkipyhää, jonka vuoksi kolmen viikon listalla on kahdeksan vapaata. Anoin listalle kaksi palkatonta vapaata (pääsiäismaanantai + sitä seuraava tiistai). Työnantaja oli kuitenkin merkannut maanantain vapaaksi, mutta olin ehtinyt jo anoa päivän palkattomaksi. Esimies sanoi muuttavansa sen palkattomaksi, koska anomus oli jo tehty. Listalla on siis tämän jälkeen vain seitsemän vapaata - olenko edelleen oikeutettu kahdeksaan vapaaseen (, joka muilla työntekijöillä on listassa). Ei kai nämä palkattomaksi "syö" tätä vapaapäivää?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Päpö
Kysytty vuosi sitten
Päpö

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

KVTES III luku 26 § 1 mom. Soveltamisohjeessa: "Mikäli viranhaltija/työntekijä ei ole ollut työssä koko viikkoa mm. vuosiloman, sairausloman tai muun virka-/työvapaan vuoksi siten, että poissaolo on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään 35 tuntia, katsotaan viikoittainen vapaa-aika annetuksi". Työnantajalla ei ole velvollisuutta määritellä etukäteen, mikä ennalta laaditun työvuoroluettelon mukaisista vapaa-ajoista on viikoittaista vapaa-aikaa. Työnantajan on kuitenkin järjestettävä työaika siten, että vapaa-aika on ennalta tiedossa. Puhu vielä luottamusmiehen kanssa.
vippe
Vastattu vuosi sitten
vippe

Työehtosopimukset