Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kesäloma ja sairausloma

Voiko työnantaja olla antamatta/ myöntämättä lakisääteistä kesälomaa, koska henkilö on määräajan x sairauslomalla, eikä sairausloman jatko ja pituus ole ennalta arvioitavissa? Työantaja odottaa että sairausloma loppuu ja sitten määrää pidettäväksi kesäloman. Kesälomakausihan loppuu syyskuun lopussa, voiko määrätä siis loman ( 5 vkoa) pidettäväksi tämän jälkeen, esim. loka- marraskuussa? Mikäli työntekijä palkaakin kesälomakuukausien aikana jo työhön, onko laillista ettei kesälomatoiveita oteta vastaan tai edes harkita että työntekijä voisi pitää osan lomastaan tuolloin?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Saikku
Kysytty vuosi sitten
Saikku

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja ei voi jättää vuosilomaa antamatta. Jos työntekijä on sairauslomalla sillon, kun vuosiloman pitäisi olla, niin työntekijän pitää pyytää vuosiloman siirtämistä. Silloin kesäloma annetaan sairausloman ulkopuolisena aikana lomakauden loppuun mennessä ja talviloma ennen seuraavan lomakauden alkua. Jos siirretyn kesäloman antaminen ei ole mahdollista lomakaudella, niin kesäloma voidaan antaa lomakauden jälkeen ennen kalenterivuoden loppua ja talviloma seuraavan kalenterivuoden aikana. Jos sekään ei ole mahdollista sairausloman jatkumisen takia, niin työntekijälle maksetaan lomakorvaus saamatta jääneestä vuosilomasta. Tai vaihtoehtoisesti työnantaja ja työntekijä sopivat keskenään vuosiloman ajankohdasta siten kuin vuosilomaluvun 8 §:ssä määrätään. Voit esittää toiveita sairausloman takia siirretyn vuosiloman ajankohdasta, mutta työnantaja päättää, milloin vuosiloma on. Työnantajan on ilmoitettava siirretyn loman ajankohta kahta viikkoa tai, jos tämä ei ole mahdollista, viimeistään viikkoa ennen loman alkamista. Lue täältä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdat Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla, Vuosiloman siirtäminen ja Vuosiloman säästämisestä sopiminen, tai kysy neuvoa luottamusmieheltä.
Etta
Vastattu vuosi sitten
Etta

Työnantajalla siis on oikeus olla hyväksymättä/vahvistamatta vuosilomaa niin kauan kun työntekijä on sairauslomalla, vaikka toive esitetty ja kesäloma-kausi on meneillään ja lomat yksikössä vahvistettu ja myönnetty?
Saikku
Vastattu vuosi sitten
Saikku

Lue mitä johtava työmarkkina-asiamies Suvi Kämäri kirjoittaa työnantajille Kuntatyönantajat-lehden 1/17 artikkelissa Miten sairastuminen vaikuttaa vuosilomaan. Se vastannee kysymykseesi. Artikkeli on täällä https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2017/2/miten-sairastuminen-vaikuttaa-vuosilomaan. Jos et ole vielä kysynyt asiaa esimieheltäsi, kysy nyt. Ota sitten tarvittaessa yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan luottamusmieheen tai soita liittoon. Jos et ole liittynyt, voit kysyä neuvoa vuosilomalakia valvovalta viranomaiselta http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/puhelinneuvonta
Etta
Vastattu vuosi sitten
Etta

Työehtosopimukset