Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kesäloma ja sairausloma

Voiko työnantaja olla antamatta/ myöntämättä lakisääteistä kesälomaa, koska henkilö on määräajan x sairauslomalla, eikä sairausloman jatko ja pituus ole ennalta arvioitavissa? Työantaja odottaa että sairausloma loppuu ja sitten määrää pidettäväksi kesäloman. Kesälomakausihan loppuu syyskuun lopussa, voiko määrätä siis loman ( 5 vkoa) pidettäväksi tämän jälkeen, esim. loka- marraskuussa? Mikäli työntekijä palkaakin kesälomakuukausien aikana jo työhön, onko laillista ettei kesälomatoiveita oteta vastaan tai edes harkita että työntekijä voisi pitää osan lomastaan tuolloin?
aihealueella: Lomat ja vapaat 9 months ago
Saikku
Kysytty 9 months ago
Saikku

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja ei voi jättää vuosilomaa antamatta. Jos työntekijä on sairauslomalla sillon, kun vuosiloman pitäisi olla, niin työntekijän pitää pyytää vuosiloman siirtämistä. Silloin kesäloma annetaan sairausloman ulkopuolisena aikana lomakauden loppuun mennessä ja talviloma ennen seuraavan lomakauden alkua. Jos siirretyn kesäloman antaminen ei ole mahdollista lomakaudella, niin kesäloma voidaan antaa lomakauden jälkeen ennen kalenterivuoden loppua ja talviloma seuraavan kalenterivuoden aikana. Jos sekään ei ole mahdollista sairausloman jatkumisen takia, niin työntekijälle maksetaan lomakorvaus saamatta jääneestä vuosilomasta. Tai vaihtoehtoisesti työnantaja ja työntekijä sopivat keskenään vuosiloman ajankohdasta siten kuin vuosilomaluvun 8 §:ssä määrätään. Voit esittää toiveita sairausloman takia siirretyn vuosiloman ajankohdasta, mutta työnantaja päättää, milloin vuosiloma on. Työnantajan on ilmoitettava siirretyn loman ajankohta kahta viikkoa tai, jos tämä ei ole mahdollista, viimeistään viikkoa ennen loman alkamista. Lue täältä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdat Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla, Vuosiloman siirtäminen ja Vuosiloman säästämisestä sopiminen, tai kysy neuvoa luottamusmieheltä.
Etta
Vastattu 9 months ago
Etta

Työnantajalla siis on oikeus olla hyväksymättä/vahvistamatta vuosilomaa niin kauan kun työntekijä on sairauslomalla, vaikka toive esitetty ja kesäloma-kausi on meneillään ja lomat yksikössä vahvistettu ja myönnetty?
Saikku
Vastattu 9 months ago
Saikku

Lue mitä johtava työmarkkina-asiamies Suvi Kämäri kirjoittaa työnantajille Kuntatyönantajat-lehden 1/17 artikkelissa Miten sairastuminen vaikuttaa vuosilomaan. Se vastannee kysymykseesi. Artikkeli on täällä https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2017/2/miten-sairastuminen-vaikuttaa-vuosilomaan. Jos et ole vielä kysynyt asiaa esimieheltäsi, kysy nyt. Ota sitten tarvittaessa yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan luottamusmieheen tai soita liittoon. Jos et ole liittynyt, voit kysyä neuvoa vuosilomalakia valvovalta viranomaiselta http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/puhelinneuvonta
Etta
Vastattu 9 months ago
Etta

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes