Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

vuosiloma ja sairastuminen

Olen vuosilomalla ja sairastuin. Onko edelleen niin, että vuosiloman saa kokonaisuudessaan siirretty myöhempään ajankohtaan pidettäväksi vai onko omavastuu tullut takaisin?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
työkyvytön
Kysytty vuosi sitten
työkyvytön

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Ei ole tullut vielä omavastuuta kunta-alalle, vaan koko vuoiloma siirtyy, kun sitä pyytää. KVTES vuosilomaluku 11 §.
kiuru
Vastattu vuosi sitten
kiuru

ap vielä tarkentaa: Eli sairastuin, kun vuosiloma oli jo alkanut. Eli nuo sairauspäivät(to-su), voin siirtää myöhemmin pidettäväksi?
ap
Vastattu vuosi sitten
ap

Sinun pitää pyytää loman siirtämistä ilman aiheetonta viivytystä ja todistaa työkyvyttömyytesi. Kunnassanne on varmaan ihan tarkat ohjeet siitä, pitääkö olla lääkärintodistus vai kelpaako joku muu. Työnantaja päättää, milloin saat pitää siirretyn loman.
kiuru
Vastattu vuosi sitten
kiuru

Työehtosopimukset