Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Tilapäinen hoitovapaa, etätyö

Voidaanko työntekijälle myöntää tilapäistä hoitovapaata (alle 10 v lapsi), jos toinen huoltaja tekee kotona etätyötä?
aihealueella: Lomat ja vapaat one month ago
koulusihteeri
Kysytty one month ago
koulusihteeri

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n mukaan palkallisen vapaan saa, jos on yksinhuoltaja tai molemmat huoltajat ovat töissä kodin ulkopuolella tai toisella on tosiasiallinen este. Ao. KVTES:n pykälässä luetellaan tosiasialliset esteet ja soveltamisohjeessa selitetään kodin ulkopuolista työtä. Tässä voi käydä kuin maanviljelijäin tapauksessa eli, jos isä ei ole tilan ulkopuolella töissä, niin äiti ei saa palkallista tilapäistä hoitovapaata, koska kuntatyönantjan mielestä isä voi hoitaa lasta. Voi olla, että työnantaja ei pidä kotona etätyön tekemistä esteenä hoitaa lasta. Teillä on kunnassa saattanut olla tällaisia tapauksia jo aikaisemmin. Jos on ollut, niin tässäkin tapauksessa pitää menetellä samalla tavalla. Kannattaa selvittää, mikä on luottamusmiehen näkemys, sillä ei pidä luottaa tuntemattomien näkemyksiin.
EM
Vastattu one month ago
EM

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes