Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Tilapäinen hoitovapaa, etätyö

Voidaanko työntekijälle myöntää tilapäistä hoitovapaata (alle 10 v lapsi), jos toinen huoltaja tekee kotona etätyötä?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
koulusihteeri
Kysytty 12 kuutautta sitten
koulusihteeri

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n mukaan palkallisen vapaan saa, jos on yksinhuoltaja tai molemmat huoltajat ovat töissä kodin ulkopuolella tai toisella on tosiasiallinen este. Ao. KVTES:n pykälässä luetellaan tosiasialliset esteet ja soveltamisohjeessa selitetään kodin ulkopuolista työtä. Tässä voi käydä kuin maanviljelijäin tapauksessa eli, jos isä ei ole tilan ulkopuolella töissä, niin äiti ei saa palkallista tilapäistä hoitovapaata, koska kuntatyönantjan mielestä isä voi hoitaa lasta. Voi olla, että työnantaja ei pidä kotona etätyön tekemistä esteenä hoitaa lasta. Teillä on kunnassa saattanut olla tällaisia tapauksia jo aikaisemmin. Jos on ollut, niin tässäkin tapauksessa pitää menetellä samalla tavalla. Kannattaa selvittää, mikä on luottamusmiehen näkemys, sillä ei pidä luottaa tuntemattomien näkemyksiin.
EM
Vastattu 12 kuutautta sitten
EM

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes