Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

oikeus osittaiseen hoitovapaaseen

Hei, Työnantajani ilmoitti hyvin painokkaasti että osittainen hoitovapaa on harkinnanvarainen ja on varauduttava siihen että sitä ei myönnetä. Miten on, kuinka vahva on työntekijän oikeus osittaiseen hoitovapaaseen? Minulla on eka- ja tokaluokkalaiset lapset ja se on osittaisen hoitovapaan perusteena. Olen kuntayhtymän palveluksessa.
aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuutautta sitten
Helena
Kysytty 11 kuutautta sitten
Helena

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työsopimuslain mukaan työnantaja voi kieltäytyä sopimasta osittaisesta hoitovapaasta tai antamasta sitä vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- ja palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista (4 luku 4 §). Tällainen tilanne saattaa syntyä, jos mistään ei löydy ketään, joka pystyy tekemään niitä tunteja ja tehtäviä, jotka sinulta jäävät pois osittaisen hoitovapaan takia. Ota yhteyttä luottamusmieheen ja pohdi hänen kanssaan, kannattaisiko laittaa hakemus vetämään, vai vielä yrittää neuvotella työnantajan kanssa.
EM
Vastattu 11 kuutautta sitten
EM

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes