Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

oikeus osittaiseen hoitovapaaseen

Hei, Työnantajani ilmoitti hyvin painokkaasti että osittainen hoitovapaa on harkinnanvarainen ja on varauduttava siihen että sitä ei myönnetä. Miten on, kuinka vahva on työntekijän oikeus osittaiseen hoitovapaaseen? Minulla on eka- ja tokaluokkalaiset lapset ja se on osittaisen hoitovapaan perusteena. Olen kuntayhtymän palveluksessa.
aihealueella: Lomat ja vapaat one month ago
Helena
Kysytty one month ago
Helena

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Työsopimuslain mukaan työnantaja voi kieltäytyä sopimasta osittaisesta hoitovapaasta tai antamasta sitä vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- ja palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista (4 luku 4 §). Tällainen tilanne saattaa syntyä, jos mistään ei löydy ketään, joka pystyy tekemään niitä tunteja ja tehtäviä, jotka sinulta jäävät pois osittaisen hoitovapaan takia. Ota yhteyttä luottamusmieheen ja pohdi hänen kanssaan, kannattaisiko laittaa hakemus vetämään, vai vielä yrittää neuvotella työnantajan kanssa.
EM
Vastattu one month ago
EM

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes