Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

oikeus osittaiseen hoitovapaaseen

Hei, Työnantajani ilmoitti hyvin painokkaasti että osittainen hoitovapaa on harkinnanvarainen ja on varauduttava siihen että sitä ei myönnetä. Miten on, kuinka vahva on työntekijän oikeus osittaiseen hoitovapaaseen? Minulla on eka- ja tokaluokkalaiset lapset ja se on osittaisen hoitovapaan perusteena. Olen kuntayhtymän palveluksessa.
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Helena
Kysytty vuosi sitten
Helena

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työsopimuslain mukaan työnantaja voi kieltäytyä sopimasta osittaisesta hoitovapaasta tai antamasta sitä vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- ja palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista (4 luku 4 §). Tällainen tilanne saattaa syntyä, jos mistään ei löydy ketään, joka pystyy tekemään niitä tunteja ja tehtäviä, jotka sinulta jäävät pois osittaisen hoitovapaan takia. Ota yhteyttä luottamusmieheen ja pohdi hänen kanssaan, kannattaisiko laittaa hakemus vetämään, vai vielä yrittää neuvotella työnantajan kanssa.
EM
Vastattu vuosi sitten
EM

Työehtosopimukset