Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

oikeus osittaiseen hoitovapaaseen

Hei, Työnantajani ilmoitti hyvin painokkaasti että osittainen hoitovapaa on harkinnanvarainen ja on varauduttava siihen että sitä ei myönnetä. Miten on, kuinka vahva on työntekijän oikeus osittaiseen hoitovapaaseen? Minulla on eka- ja tokaluokkalaiset lapset ja se on osittaisen hoitovapaan perusteena. Olen kuntayhtymän palveluksessa.
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Helena
Kysytty 3 vuotta sitten
Helena
Työsopimuslain mukaan työnantaja voi kieltäytyä sopimasta osittaisesta hoitovapaasta tai antamasta sitä vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- ja palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista (4 luku 4 §). Tällainen tilanne saattaa syntyä, jos mistään ei löydy ketään, joka pystyy tekemään niitä tunteja ja tehtäviä, jotka sinulta jäävät pois osittaisen hoitovapaan takia. Ota yhteyttä luottamusmieheen ja pohdi hänen kanssaan, kannattaisiko laittaa hakemus vetämään, vai vielä yrittää neuvotella työnantajan kanssa.
EM
Vastattu 3 vuotta sitten
EM