Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkka/korvaus sairausloman aikana

Olen päiväkodissa töissä. Olen jo sairastellut 60 kalenteripäivää. Nyt kysyisin moneltako päivältä saan vuoden 2014 aikana 2/3 osaa palkasta kunnes tipun kokonaan KELAn rahoihin? Kysyisin myös, onko väliä sairastanko samaa sairautta kuin silloin ollessani 60 päivää sairauslomalla, vai jos sairastan jotain ihan muuta? Ja mikäli vaihdan työpaikkaa eri kuntaan vuoden 2014 aikana, nollaantuuko tämä, vai jatkuuko samalla tavalla ilman palkkaa jos sairastun? Kiitos etukäteen!
aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Erica
Kysytty 6 vuotta sitten
Erica
2/3 palkkaa saa 120 kalenteripäivää. Sairauspäiviin lasketaan kaikki eri sairaudet. Jos uudessa kunnassa ei ehdi aloittaa työntekoa ennen sairauslomaa, ei saa lainkaan palkkaa. Jos ehtii aloittaa työnteon, mutta sairastuu ennen kuin palvelussuhde on kestänyt 60 päivää, niin saa sairausajan palkan vain 14 päivältä. Kela ja työterveyshuolto ottavat yhteyttä sairauden jatkuessa.
elli
Vastattu 6 vuotta sitten
elli

Saako vielä kysyä: Siis jos vaihdan kuntaa vuoden 2014 aikana, saanko silloin samalla tavalla 2/3 osaa palkasta kunnes 120 päivää on täynnä vanhasta paikasta, ja sen jälkeen ei mitään? Vai nollaantuuko tilanne niin, että uudessa kunnassas saan ensimmäisestä 60 päivän mahdollisesta sairastamisesta, 14 päivää täyden palkan? Ja jos 60 päivän jälkeen sairastun, saan sitten normaalisti palkkaa siihen 60 päivään asti? Kiitos jos joku tietää!
Erica
Vastattu 6 vuotta sitten
Erica

Uudessa kunnassa aloitetaan puhtaalta pöydältä. Vanha kunta ei käsittääkseni saa kertoa sairauslomista uudelle työnantajalle. Oikean vastauksen saat kuitenkin muualta. Luottamusmiehen pitäisi tietää, jos et halua kysyä työnantajan edustajalta.
urppis
Vastattu 6 vuotta sitten
urppis

Mieheni sisko on töissä työllistämistuella, toinen viikko menossa, viimme viikolla jouduin ottamaan 1 lomapäivän veljeni kuoleman johdosta, olin kuolinpäivänä puoli päivää töissä,( kuuluuko olla palkallinen vapaa ) en edelleenkään ole työkykyinen, pitääkö minun käyttää lomapäiväni, vai voinko hakea sairaslomaa, olen asiakaspalvelutöissä, ja kaikki työ on täysin uutta, mikä vie kaiken keskittymisen mihin en nyt kykene. Esimies oli nyreissään kun olin pois töistä. Raskasta on, ja niinkuin töitä olen odottanut jo kolme vuotta jota olen ollut työttömänä, nyt tämäkin asia hiertää. Kiitos vastauksesta.
tupuna
Vastattu 5 vuotta sitten
tupuna

Kunnan töissä vain hautajaispäivä on palkallinen. Sinun kannattaisi käydä lääkärissä. Jos teillä on työterveyslääkäri, niin sinne.
Re
Vastattu 5 vuotta sitten
Re