Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Määräaikainen työsopimus päättyy

Hei, minulla on päättymässä pitkä 1,5v kestänyt määräaikaisuus tämän kuun lopussa. Minulla on täydet lomat pitämättä 30pv + tämän kevään kertyneet. Tilinauhat olleet jo tähän asti "hepreaa" ja olisin kysynyt saanko miten paljon lomarahaa? Kuuluuko minulle ns. lomalta paluuraha? Lomapalkankin laskenta vissiin erilainen kuin tuolla kaupanalalla?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Hoitaja36
Kysytty vuosi sitten
Hoitaja36

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Lomakorvaus lasketaan jakamalla kk-palkka luvulla 20,83 ja kertomalla tulos pitämättömien vuosilomapäivien määrällä. Jos palvelussuhde on kestänyt vähintään 1 vuoden 31.3.2017 mennessä, niin lomaraha on 3,5 % kk-palkasta jokaiselta lomanmääräytymiskuukaudelta (vuodessa 42 % kk-palkasta). Jos vuosi ei ole täynnä 31.3.2017, niin prosenttiluku on 2,8. Opettele viimeistään seuraavassa työpaikassa lukemaan palkkalaskelmaasi, niin tiedät, että saat palkkaa kaikesta siitä, mistä kuuluu saada. Esimieheltä, luottamusmieheltä tai palkanlaskijalta voi aina kysyä, jos ei saa selvää palkkalaskelmastaan.
reetta
Vastattu vuosi sitten
reetta

Työehtosopimukset