Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Tauot

Olen päiväkodissa töissä. Teen 7h 39min/ pv (plus yhtenä päivänä viikossa työajan pidennys 30minuuttia) Onko oikein, että minulle kuuluu vain 1 12 minuutin tauko koko päivänä? Meillä ei ole ruokataukoja ollenkaan, vaan lounas syödään lasten kanssa (joka ei siis ole tauko).
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Ihmettää
Kysytty

Päiväkodissa työajan ulkopuolisen ruokailutauon järjestämiseen vaikuttaa pakollinen läsnä olevan henkillöstömäärä ja lasten ruokailua valvominen. Sieltä ei monesti ole mahdollista poistua talon ulkopuolelle kesken päivän. Siksi siellä ruokaillaan työajalla, jolloin työpäivän kokonaispituus on 30 min lyhyempi. Luottamusmies selittää lisää. KVTES:n työaikaan kuuluva kahvitauko on 10min (3 luku 28 §). Työnantajien järjestön ohje kohteesta "Yleistyöajassa työntekijälle on annettava työvuoron aikana vähintään puoli tuntia kestävä työaikaan kuulumaton lepoaika (ruokailutauko). Tästä määräyksestä voidaan poiketa vain sellaisissa tapauksissa, että työtehtävien laatu ei salli vähintään puolen tunnin poistumista työpaikalta tai mikäli työvuoro on enintään kuuden tunnin pituinen." Puhu esimiehesi kanssa ja kysy, miksi sinulle ei voi järjestää työajan ulkopuolista ruokailutaukoa.
Kati
Vastattu

Ed. kohde on siis Kuntatyönantaja-lehti 6/2015 https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2015/6/kuinka-jarjestaa-tyoaika-yleistyoajassa
Kati
Vastattu