Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Tauot

Olen päiväkodissa töissä. Teen 7h 39min/ pv (plus yhtenä päivänä viikossa työajan pidennys 30minuuttia) Onko oikein, että minulle kuuluu vain 1 12 minuutin tauko koko päivänä? Meillä ei ole ruokataukoja ollenkaan, vaan lounas syödään lasten kanssa (joka ei siis ole tauko).
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Ihmettää
Kysytty vuosi sitten
Ihmettää

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Päiväkodissa työajan ulkopuolisen ruokailutauon järjestämiseen vaikuttaa pakollinen läsnä olevan henkillöstömäärä ja lasten ruokailua valvominen. Sieltä ei monesti ole mahdollista poistua talon ulkopuolelle kesken päivän. Siksi siellä ruokaillaan työajalla, jolloin työpäivän kokonaispituus on 30 min lyhyempi. Luottamusmies selittää lisää. KVTES:n työaikaan kuuluva kahvitauko on 10min (3 luku 28 §). Työnantajien järjestön ohje kohteesta "Yleistyöajassa työntekijälle on annettava työvuoron aikana vähintään puoli tuntia kestävä työaikaan kuulumaton lepoaika (ruokailutauko). Tästä määräyksestä voidaan poiketa vain sellaisissa tapauksissa, että työtehtävien laatu ei salli vähintään puolen tunnin poistumista työpaikalta tai mikäli työvuoro on enintään kuuden tunnin pituinen." Puhu esimiehesi kanssa ja kysy, miksi sinulle ei voi järjestää työajan ulkopuolista ruokailutaukoa.
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati

Ed. kohde on siis Kuntatyönantaja-lehti 6/2015 https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2015/6/kuinka-jarjestaa-tyoaika-yleistyoajassa
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati

Työehtosopimukset