Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Tauot

Olen päiväkodissa töissä. Teen 7h 39min/ pv (plus yhtenä päivänä viikossa työajan pidennys 30minuuttia) Onko oikein, että minulle kuuluu vain 1 12 minuutin tauko koko päivänä? Meillä ei ole ruokataukoja ollenkaan, vaan lounas syödään lasten kanssa (joka ei siis ole tauko).
aihealueella: Työaika one month ago
Ihmettää
Kysytty one month ago
Ihmettää

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Päiväkodissa työajan ulkopuolisen ruokailutauon järjestämiseen vaikuttaa pakollinen läsnä olevan henkillöstömäärä ja lasten ruokailua valvominen. Sieltä ei monesti ole mahdollista poistua talon ulkopuolelle kesken päivän. Siksi siellä ruokaillaan työajalla, jolloin työpäivän kokonaispituus on 30 min lyhyempi. Luottamusmies selittää lisää. KVTES:n työaikaan kuuluva kahvitauko on 10min (3 luku 28 §). Työnantajien järjestön ohje kohteesta "Yleistyöajassa työntekijälle on annettava työvuoron aikana vähintään puoli tuntia kestävä työaikaan kuulumaton lepoaika (ruokailutauko). Tästä määräyksestä voidaan poiketa vain sellaisissa tapauksissa, että työtehtävien laatu ei salli vähintään puolen tunnin poistumista työpaikalta tai mikäli työvuoro on enintään kuuden tunnin pituinen." Puhu esimiehesi kanssa ja kysy, miksi sinulle ei voi järjestää työajan ulkopuolista ruokailutaukoa.
Kati
Vastattu one month ago
Kati

Ed. kohde on siis Kuntatyönantaja-lehti 6/2015 https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2015/6/kuinka-jarjestaa-tyoaika-yleistyoajassa
Kati
Vastattu one month ago
Kati

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes