Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hälytystyön velvoittavuus

Mitä KVTES tai laki sanoo hälytystyön velvoittavuudesta? Onko työntekijä velvoitettu tulemaan hälytystyöhän ja jos on, niin missä tästä ohjeistetaan? Hälytystyöhön kutsumisessa ja tilanteiden vakavuudessa on eri tasoja, esim. yksittäisen työntekijän puuttuminen työvuorosta tai laaja suuronnettomuustilanne. Pitääkö työhön määräys tulla viranhaltijalta?
aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
rh
Kysytty 3 vuotta sitten
rh
Tarkoitit ilmeisesti hätätyötä. Kts.yst. Työaikalaki luku 4 pykälä 21. Hätätyötä ei ole se jos ainut yökkö sairastuu. Mikäli osasto palaa tai lentokone putoaa pihaan niin tämä taas on hätätyötä. Esimies voi määrätä hätätyöhön (Kts.mainitsemani laki). Suunniteltua pidempään työvuoroon voi esimies myös määrätä (yökön uupuessa) mutta tällöin taustalla mm laki potilaan asemasta ja oikeuksista (potilaita ei voi jättää heitteille). Kotoa tuskin ketään voidaan töihin pakottaa ellei kyse oikeasti hätätyöstä. Työvuorossa oleva voi joutua tekemään tuplavuoron "väkisin".
oh
Vastattu 3 vuotta sitten
oh