Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Hälytystyön velvoittavuus

Mitä KVTES tai laki sanoo hälytystyön velvoittavuudesta? Onko työntekijä velvoitettu tulemaan hälytystyöhän ja jos on, niin missä tästä ohjeistetaan? Hälytystyöhön kutsumisessa ja tilanteiden vakavuudessa on eri tasoja, esim. yksittäisen työntekijän puuttuminen työvuorosta tai laaja suuronnettomuustilanne. Pitääkö työhön määräys tulla viranhaltijalta?
aihealueella: Sopimukset 7 months ago
rh
Kysytty 7 months ago
rh

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Tarkoitit ilmeisesti hätätyötä. Kts.yst. Työaikalaki luku 4 pykälä 21. Hätätyötä ei ole se jos ainut yökkö sairastuu. Mikäli osasto palaa tai lentokone putoaa pihaan niin tämä taas on hätätyötä. Esimies voi määrätä hätätyöhön (Kts.mainitsemani laki). Suunniteltua pidempään työvuoroon voi esimies myös määrätä (yökön uupuessa) mutta tällöin taustalla mm laki potilaan asemasta ja oikeuksista (potilaita ei voi jättää heitteille). Kotoa tuskin ketään voidaan töihin pakottaa ellei kyse oikeasti hätätyöstä. Työvuorossa oleva voi joutua tekemään tuplavuoron "väkisin".
oh
Vastattu 5 months ago
oh

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes