Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Hälytystyön velvoittavuus

Mitä KVTES tai laki sanoo hälytystyön velvoittavuudesta? Onko työntekijä velvoitettu tulemaan hälytystyöhän ja jos on, niin missä tästä ohjeistetaan? Hälytystyöhön kutsumisessa ja tilanteiden vakavuudessa on eri tasoja, esim. yksittäisen työntekijän puuttuminen työvuorosta tai laaja suuronnettomuustilanne. Pitääkö työhön määräys tulla viranhaltijalta?
aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
rh
Kysytty vuosi sitten
rh

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Tarkoitit ilmeisesti hätätyötä. Kts.yst. Työaikalaki luku 4 pykälä 21. Hätätyötä ei ole se jos ainut yökkö sairastuu. Mikäli osasto palaa tai lentokone putoaa pihaan niin tämä taas on hätätyötä. Esimies voi määrätä hätätyöhön (Kts.mainitsemani laki). Suunniteltua pidempään työvuoroon voi esimies myös määrätä (yökön uupuessa) mutta tällöin taustalla mm laki potilaan asemasta ja oikeuksista (potilaita ei voi jättää heitteille). Kotoa tuskin ketään voidaan töihin pakottaa ellei kyse oikeasti hätätyöstä. Työvuorossa oleva voi joutua tekemään tuplavuoron "väkisin".
oh
Vastattu 12 kuutautta sitten
oh

Työehtosopimukset