Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanoutuminen, sairausloma sekoittaa

Hei! Olen kuntasektorilta siirtymässä pois ja poisjääntipäivämäärästä on ollut puhetta yleisesti kahvipöydässä, mutta irtisanoutumisilmoitusta en ole vielä tehnyt. Nyt lomapätkää pitäessäni sairastuinkin äkillisesti ja tein ilmoituksen työnatajalleni välittömästi ja toimitan hänelle sairauslomatodistuksen. Saikun alle jääneet lomapäiväni siirtyvät. Entäpä jos sairauteni pitkittyy? Tyhjän päälle en halua jäädä. Onko juridisesti validia, että poisjääntipuheeni tulkittaisi suulliseksi irtisanoutumiseksi? Työpaikallani lomaielevat kaikki samaan aikaan ja työpiste suljetaan. Alun perin oli tarkoitus, että kesätauon jälkeen en enää töihin palaisi. Nyt sairauslomani jatkuu pidemmän kesälomani alkuun.
aihealueelle Muu aihe 10 kuutautta sitten
Sinttu
Kysytty 10 kuutautta sitten
Sinttu

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Irtisanominen on syytä aina tehdä kirjallisesti., niin ei kummallakaan osapuolella ole eäselvyyttä siitä, milloin työsuhde päättyy. Irtonaisia puheita ei yleensä tulkita irtisanoutumiseksi. Sairauslomasi ei estä irtisanoutumista.Irtisanomisaika kuluu sairausloman aikana. Kesäloman alle jäävät lomapäivät siirtyvät, kun pyydät sitä. Jos et ehdi pitää niitä, niin ne korvataan rahana ja jos sairaus jatkuu vielä työsuhteen päätyttyä, niin saat Kelasta sairauspäivärahaa.
Sadepilvi
Vastattu 10 kuutautta sitten
Sadepilvi

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes