Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Irtisanoutuminen, sairausloma sekoittaa

Hei! Olen kuntasektorilta siirtymässä pois ja poisjääntipäivämäärästä on ollut puhetta yleisesti kahvipöydässä, mutta irtisanoutumisilmoitusta en ole vielä tehnyt. Nyt lomapätkää pitäessäni sairastuinkin äkillisesti ja tein ilmoituksen työnatajalleni välittömästi ja toimitan hänelle sairauslomatodistuksen. Saikun alle jääneet lomapäiväni siirtyvät. Entäpä jos sairauteni pitkittyy? Tyhjän päälle en halua jäädä. Onko juridisesti validia, että poisjääntipuheeni tulkittaisi suulliseksi irtisanoutumiseksi? Työpaikallani lomaielevat kaikki samaan aikaan ja työpiste suljetaan. Alun perin oli tarkoitus, että kesätauon jälkeen en enää töihin palaisi. Nyt sairauslomani jatkuu pidemmän kesälomani alkuun.
aihealueelle Muu aihe 12 kuutautta sitten
Sinttu
Kysytty 12 kuutautta sitten
Sinttu

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Irtisanominen on syytä aina tehdä kirjallisesti., niin ei kummallakaan osapuolella ole eäselvyyttä siitä, milloin työsuhde päättyy. Irtonaisia puheita ei yleensä tulkita irtisanoutumiseksi. Sairauslomasi ei estä irtisanoutumista.Irtisanomisaika kuluu sairausloman aikana. Kesäloman alle jäävät lomapäivät siirtyvät, kun pyydät sitä. Jos et ehdi pitää niitä, niin ne korvataan rahana ja jos sairaus jatkuu vielä työsuhteen päätyttyä, niin saat Kelasta sairauspäivärahaa.
Sadepilvi
Vastattu 12 kuutautta sitten
Sadepilvi

Työehtosopimukset