Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Irtisanoutuminen, sairausloma sekoittaa

Hei! Olen kuntasektorilta siirtymässä pois ja poisjääntipäivämäärästä on ollut puhetta yleisesti kahvipöydässä, mutta irtisanoutumisilmoitusta en ole vielä tehnyt. Nyt lomapätkää pitäessäni sairastuinkin äkillisesti ja tein ilmoituksen työnatajalleni välittömästi ja toimitan hänelle sairauslomatodistuksen. Saikun alle jääneet lomapäiväni siirtyvät. Entäpä jos sairauteni pitkittyy? Tyhjän päälle en halua jäädä. Onko juridisesti validia, että poisjääntipuheeni tulkittaisi suulliseksi irtisanoutumiseksi? Työpaikallani lomaielevat kaikki samaan aikaan ja työpiste suljetaan. Alun perin oli tarkoitus, että kesätauon jälkeen en enää töihin palaisi. Nyt sairauslomani jatkuu pidemmän kesälomani alkuun.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
Sinttu
Kysytty

Irtisanominen on syytä aina tehdä kirjallisesti., niin ei kummallakaan osapuolella ole eäselvyyttä siitä, milloin työsuhde päättyy. Irtonaisia puheita ei yleensä tulkita irtisanoutumiseksi. Sairauslomasi ei estä irtisanoutumista.Irtisanomisaika kuluu sairausloman aikana. Kesäloman alle jäävät lomapäivät siirtyvät, kun pyydät sitä. Jos et ehdi pitää niitä, niin ne korvataan rahana ja jos sairaus jatkuu vielä työsuhteen päätyttyä, niin saat Kelasta sairauspäivärahaa.
Sadepilvi
Vastattu