Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Ylityöraja pääsiäisviikolla

Pääsiäisviikolle oli suunniteltu työajaksi työvuoron mukaan 38,75 h. Maanantai on 2. pääsiäispäivä. KVTES:n mukaan ylityöraja on luetteloon merkitty viikkotyöaika lisättynä 7,75 h kutakin lyhentävää arkipyhää kohden. Eli jos näin noudatetaan, ylityöraja olisi 46,50 h ?? Kyseessä on yleistyöaikaa tekevä, kokoaikainen henkilö ja käytössä tasoittumisjakso. Mikä on siis ylityöraja tässä tapauksessa?
aihealueella: Työaika 7 months ago
Mitenkäs on
Kysytty 7 months ago
Mitenkäs on

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Arkipyhä vähentää säännöllistä työaikaa 7 h 45 min, Ylityöraja pysyy normaalina, joten arkipyhäviikolla syntyy lisätyötä.. Lue lisää vaikka tuosta http://www.jhl.fi/portal/fi/sopimukset/kunta-alan_sopimukset/kvtes_-_kunta-alan_sopimus/tyoaika_kunta-alalla/yleistyoaika/ tai mene kyselemään luottamusmieheltäsi.
Dagmar
Vastattu 7 months ago
Dagmar

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes