Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Vuosilomat rahana

Olen määräaikainen koulunkäynninohjaaja viimevuoden elokuussa sopimusta jatkettiin, minulla on sopimus 3.6.2017 saakka. Olen joutunut olemaan sairaslomalla viimevuoden joulukuusta lähtien. Vuosilomapäiviä kun en ole pystynyt pitämään, niin ne maksetaan lomarahana nyt kun sopimus päättyy. Kysymykseni on, että onko maksettava vuosilomaraha sama kuin normaali päiväpalkka, vai miten se lasketaan? Nyt kun lomarahoja on leikataan, niin lähteekö siitä rahasta vielä verojen lisäksi joku tietty prosentti pois?
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Työkyvytön
Kysytty 10 kuutautta sitten
Työkyvytön

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Lomakorvaus työsuhteen päättyessä lasketaan jakamalla sen hetkinen varsinainen kk-palkka luvulla 20,83 ja kertomalla se pitämättä jääneiden lomapäivien lukumäärällä. Lisäksi saat lomarahan, joka on 2,8 % kk-palkasta kutakin työsuhteen aikaista lomanmääräytymiskuukautta kohti. Palkanlaskijalta voit kysyä, miten lopputilissä saamasi lomakorvaus ja lomaraha on laskettu
Etta
Vastattu 10 kuutautta sitten
Etta

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes