Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Ateriakorvaus

Miten oikein tulkitaan Liite 16, 11 § ateriakorvausta koskevaa sääntöä? 1 ja 2 momentit kuulostavat varsin epätasapainoisilta, kun 1 mom korvaus on jopa 10,25 euroa, ja edellytys on ei makseta matkasta päivärahaa, matka on yli 6 tuntia kestävä ja vähintään 10 km etäisyydellä työpaikasta tai asunnosta ? (miksi asuntokin huomioidaan, koska työmatkojen pituushan saattaa vaihdella jne) 2 mom mukaan korvaus on VAIN 2,02 euroa, jos matkasta ei makseta päivärahaa, matka on yli 7 tuntia ja vähintään 15 km => eli henkilön kannattaa pitää matkansa lyhyempinä kuin 7 tuntia ja alle 15 km - Mikä ihme tässä on logiikkana?
aihealueella: Muu aihe 4 weeks ago
MA
Kysytty 4 weeks ago
MA

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

I momentissa on kyse virkamatkasta ja 2 momentissa virantoimitusmatkasta. Niissä on ero. Se löytyy liitteen 16 1 §:stä ja työmatka 2 §:stä. Matkaa mitataan työpaikalta tai asunnosta lähtien aina tilanteen mukaan. Asunnosta sen takia, että joilla kuilla on koti ihan muualla kuin asunto, josta käsin he käyvät töissä. Lukemista https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Etta
Vastattu 4 weeks ago
Etta

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes