Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Matkakorvaus ja liikenneväline

Olen menossa Tampereelta Kotkaan ja takaisin. Julkisilla välineillä joutuisin lähtemään klo 4:30 Tampereelta mutta omalla autolla vasta klo 7. Onko minulla oikeus laskuttaa kilometrikorvauksia 0,43 eur/km vai laskutanko julkisen halvimman (juna) mukaan työnantajaani? Voiko työnantaja määrätä, millä perusteilla korvaa matkan?
aihealueelle Matkat 3 vuotta sitten
Kuntatyöntekija
Kysytty 3 vuotta sitten
Kuntatyöntekija
Voit tietenkin ajaa sinne omalla autolla, mutta jotta saisit kilometrikorvaukset julkisten kulkuvälineniden lippujen hinnan sijasta, niin mene puhumaan matkamääräyksen antajan kanssa matkakustannusten korvaamisesta mieluummin jo ennen matkaa. KVTES liite 16, 1 § 1 mom,. soveltamisohje: Virka- ja virantoimitusmatkasta ei makseta korvausta enempää kuin olisi maksettava, jos matka olisi tehty kunnalle/kuntayhtymälle edullisimmalla tavalla. Matkamääräyksen antaja toteaa tarvittaessa etukäteen, mikä on kussakin tapauksessa tarkoituksenmukaisin ja kunnalle/kuntayhtymälle edullisin matkustustapa. Muussa tapauksessa matkalaskun hyväksyjä ratkaisee asian jälkikäteen. Virka- ja virantoimitusmatkoille mahdollisesti myönnetty oman auton käyttölupa helpottaa tätä harkintaa etukäteiskannanottona.
vaahtera
Vastattu 3 vuotta sitten
vaahtera