Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Luvattu henkilökohtainen lisä

Hei! Esimieheni lupasi suullisesti minulle alkuvuodesta 2017 henkilökohtaisen lisän hyvästä työstä (toimin lastentarhanopettajana kaupungilla) . Kun kysyin parin kuukauden kuluttua, koskahan mahdollisesti tämä näkyy palkkakuitissani alkoi erikoinen selitys, että pitääkin katsoa keitä henkilökohtaisia lisiä saavia työntekijöitä on jäämässä eläkkeelle. Sitten hän alkoikin ikäänkuin perumaan koko henkilökohtaisen lisän ja sanoi laittavansa minulle x-summan kertapalkitsemista. No aikaa kului parisen kuukautta ja noin viikko sitten kysyessäni häneltä, joko kohta voin odottaa näkeväni palkkalaskelmassani sitten tämän kertapalkitsemisen, hän alkoi selittää kuinka kova työ hänellä on muiden tehtävien parissa. Oloni on turhautunut ja pettynyt, enkä tiedä mitä tehdä, kehen ottaa yhteyttä. Osaisiko joku tällä palstalla neuvoa minua miten edetä asiassa. Kiitos!
aihealueelle Muu aihe 10 kuutautta sitten
Lastentarhanopettaja
Kysytty 10 kuutautta sitten
Lastentarhanopettaja

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Ota yhteyttä oman ammattiliittosi jäseniä edustavaan luottamusmieheen. Jos et ole jäsen, niin jatka keskusteluja esimiehen ja esimiehen esimiehen kanssa.
vaahtera
Vastattu 10 kuutautta sitten
vaahtera

Henkilökohtaisiin lisiin on käytettävissä koko kunnassa 1,3 prosenttia koko kunnan palkkasummasta ja se kokonaissumma käydään läpi yleensä kerran vuodessa. Jos olet tullut töihin tuon arvion jälkeen, niin sinulle on matemaattisesti käytössä niiden henkilöiden henk koht lisät, jotka ovat tuon arvion jälkeen poistuneet ja joiden summat on ns. vapautuneet. Monimutkainen palapeli. Epäloogista eikä johdu mitenkään sinun henk koht suoriutumisesta. Toisaalta vaikea esimiehenkään luvata, jos ei ole mistä ottaa. Tosi kiva ois kaikille jakaa hyvää ja kiitosta rahamuodossa. Eli ei kannata ottaa näitä henkilökohtaisia lisiä henkilökohtaisesti.
näinnähtynä
Vastattu 5 kuutautta sitten
näinnähtynä

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes