Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Tehtäväkohtainen palkka ja pienentynyt tuntipalkka.

Voiko näin toimia? Tehtäväkohtainen palkka nousee n. 70, mutta samalla viikkotyöaika nousee 2tunnilla. Näin ollen tuntipalkka laskee 37c. Perusteluita pidennetylle työajalle ei anneta muuta kuin yhteneväisyys. Kyseessä on tilanne, jossa on perusteltu keskeneräisellä tva:lla nimikkeen muutosta sekä palkkaa.
aihealueella: Palkka 3 weeks ago
Hattu
Kysytty 3 weeks ago
Hattu

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Vaikuttaa siltä, että työnantaja yrittää sopia kanssasi työtehtävien muutoksesta, johon liittyy myös työaikamuodon muutos. Tehtäväkohtaisen palkan korottaminen on sopimuskysymys, pyydä työnantajaa laskemaan, paljonko tarvittaisiin lisää, jotta tuntipalkka ei ainakaan alenisi (ellet saa itse sitä laskettua). Jos nykyisestä työajastasi ei ole selvästi sovittu työsopimuksessasi ja jos työtehtäväsi eivät muutu olennaisesti siitä, mitä työsopimuksessa on sovittu, niin työnantaja voi päättää muutoksista yksipuolisesti. Ota yhteyttä pääluottamusmieheen tai ammattiliittoon, jos olet liittynyt. Tietoja https://www.erto.fi/tyosuhdeopas/tyosuhteen-ehdot/tyosuhteen-ehtojen-muuttaminen
Kepa
Vastattu 3 weeks ago
Kepa

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes