Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Tehtäväkohtainen palkka ja pienentynyt tuntipalkka.

Voiko näin toimia? Tehtäväkohtainen palkka nousee n. 70, mutta samalla viikkotyöaika nousee 2tunnilla. Näin ollen tuntipalkka laskee 37c. Perusteluita pidennetylle työajalle ei anneta muuta kuin yhteneväisyys. Kyseessä on tilanne, jossa on perusteltu keskeneräisellä tva:lla nimikkeen muutosta sekä palkkaa.
aihealueelle Palkka 11 kuutautta sitten
Hattu
Kysytty 11 kuutautta sitten
Hattu

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vaikuttaa siltä, että työnantaja yrittää sopia kanssasi työtehtävien muutoksesta, johon liittyy myös työaikamuodon muutos. Tehtäväkohtaisen palkan korottaminen on sopimuskysymys, pyydä työnantajaa laskemaan, paljonko tarvittaisiin lisää, jotta tuntipalkka ei ainakaan alenisi (ellet saa itse sitä laskettua). Jos nykyisestä työajastasi ei ole selvästi sovittu työsopimuksessasi ja jos työtehtäväsi eivät muutu olennaisesti siitä, mitä työsopimuksessa on sovittu, niin työnantaja voi päättää muutoksista yksipuolisesti. Ota yhteyttä pääluottamusmieheen tai ammattiliittoon, jos olet liittynyt. Tietoja https://www.erto.fi/tyosuhdeopas/tyosuhteen-ehdot/tyosuhteen-ehtojen-muuttaminen
Kepa
Vastattu 11 kuutautta sitten
Kepa

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes