Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Koeaika irtisanoutuminen

Hei! Olen tehnyt määräaikaisen sopimuksen työnantajani kanssa, joka noudattaa kvtes:siä. Sopimuksessani lukee, että koeaika on tiettyyn päivämäärään asti, joten voinko irtisanoutua työstä perustetuin syin? Ja mikä on silloin irtisanomisaika? Koen etten sovellu työympäristöön ja itse työnluonteeseen yhtään, enkä halua olla epämotivoitunut työssäni. Olen saanut työtarjouksia muilta työpaikoilta ja mietin työpaikan vaihtoa vakavasti.
aihealueella: Sopimukset 3 weeks ago
Onneton
Kysytty 3 weeks ago
Onneton

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Määräaikaisena työntekijänä sinulla ei ole irtisanomisaikaa, ellei siitä ole nimenomaisesti erikseen sovittu työsopimuksessa. Jos irtisanomisajasta ei ole sovittu ja jos haluat lopettaa ennen määräajan umpeutumista, sinun pitää sopia siitä työnantajan kanssa. Jos se ei työnantajalle käy, purat työsopimuksesi eli sanot hyvästi ja lähdet.
Kati
Vastattu 3 weeks ago
Kati

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes