Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osasairauspäivärahan vaikutus lomarahaan

Jäin osasairauspäivärahalle 24.3 ja työajakseni otettiin 60% työajastani (olin siis ollut koko lomanmääräytymiskauden täysiaikaisena). Meillä maksetaan lomaraha kesäkuun puolessa välissä ja sain sitten huomata, että lomarahani oli laskettu 60%:sen palkan mukaan. Palkanlaskennasta minulle vastattiin, että lomaraha lasketaan aina kesäkuun palkan mukaan. Elikkä jos siis pidän lomani heinäkuussa, niin saan lomarahan osasairaspäivärahan aikaisen palkkani mukaan ja jos pidän lomani kesäkuussa, niin silloin saisin täyden lomarahan. Eikö tässä ole aika selkeä ristiriita?
aihealueelle Palkka 10 kuutautta sitten
Kummastunut
Kysytty 10 kuutautta sitten
Kummastunut

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Saat lomarahan osa-aikapalkan mukaan laskettuna riippumatta siitä, milloin pidät lomasi, sillä lomaraha lasketaan heinäkuussa maksettavasta varsinaisesta palkasta ja maksetaan elokuussa, ellei paikallisesti ole toisin sovittu. KVTES 4. luku 17 §.
E-L
Vastattu 10 kuutautta sitten
E-L

Käytännössä siis, jos olet ollut osa-aikaisena koko lomanmääräytymiskauden kesäkuun loppuun ja sitten olet heinäkuun koko-aikaisena, niin saat täyden lomarahan. Sitten jos tienaat kokoaikaisena lomarahaa koko lomakauden ja olet lomarahan maksukuukautena osa-aikainen, niin saat vähennetyn lomarahan? Tuossa piilee melkoinen ristiriita.
Kummastunut
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kummastunut

Semmoista se on. Jos olisi oikeus itse päättää osa-aikatyön aikataulusta, niin voisi yrittää optimoida. Useimmiten osa-aikaisuuden alkamisesta ja kestosta joutuu sopimaan työnantajan kanssa, eikä pysty esim. katkaisemaan osa-aikatyötä heinäkuun ajaksi.
E-L
Vastattu 10 kuutautta sitten
E-L

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes