Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelulla on yli 30 000 vierailijaa kuukaudessa. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähetä mielipidekirjoitus

Kuntatyöntekijät sivusto avaa uuden osion, jonne kuntatyöntekijät voivat kirjoittaa nimimerkillä itseään mietityttävistä ajankohtaisista asioista. Mielipidepalsta korvaa Kuntatyöntekijät blogin. Mielipidekirjoitukset tarkistetaan ennakkoon, eikä loukkavia tai rasistisia kirjoituksia julkaista.

Lähetä mielipidekirjoituksesi tästä

Osasairauspäivärahan vaikutus lomarahaan

Jäin osasairauspäivärahalle 24.3 ja työajakseni otettiin 60% työajastani (olin siis ollut koko lomanmääräytymiskauden täysiaikaisena). Meillä maksetaan lomaraha kesäkuun puolessa välissä ja sain sitten huomata, että lomarahani oli laskettu 60%:sen palkan mukaan. Palkanlaskennasta minulle vastattiin, että lomaraha lasketaan aina kesäkuun palkan mukaan. Elikkä jos siis pidän lomani heinäkuussa, niin saan lomarahan osasairaspäivärahan aikaisen palkkani mukaan ja jos pidän lomani kesäkuussa, niin silloin saisin täyden lomarahan. Eikö tässä ole aika selkeä ristiriita?
aihealueella: Palkka 3 weeks ago
Kummastunut
Kysytty 3 weeks ago
Kummastunut

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Saat lomarahan osa-aikapalkan mukaan laskettuna riippumatta siitä, milloin pidät lomasi, sillä lomaraha lasketaan heinäkuussa maksettavasta varsinaisesta palkasta ja maksetaan elokuussa, ellei paikallisesti ole toisin sovittu. KVTES 4. luku 17 §.
E-L
Vastattu 3 weeks ago
E-L

Käytännössä siis, jos olet ollut osa-aikaisena koko lomanmääräytymiskauden kesäkuun loppuun ja sitten olet heinäkuun koko-aikaisena, niin saat täyden lomarahan. Sitten jos tienaat kokoaikaisena lomarahaa koko lomakauden ja olet lomarahan maksukuukautena osa-aikainen, niin saat vähennetyn lomarahan? Tuossa piilee melkoinen ristiriita.
Kummastunut
Vastattu 3 weeks ago
Kummastunut

Semmoista se on. Jos olisi oikeus itse päättää osa-aikatyön aikataulusta, niin voisi yrittää optimoida. Useimmiten osa-aikaisuuden alkamisesta ja kestosta joutuu sopimaan työnantajan kanssa, eikä pysty esim. katkaisemaan osa-aikatyötä heinäkuun ajaksi.
E-L
Vastattu 3 weeks ago
E-L

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes