Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Korvaukset

Olen työskennellyt 9 kk kunnan tk:ssa ja nyt irtisanouduin uuden työpaikan vuoksi. Työni alkoi 1.10 ja loppuu 30.6. Lomapäiviä siis 18 ja ne maksetaan rahana. Kesälomaa en ehdi pitää joten kuuluuko lomakorvaus minulle?
aihealueella: Lomat ja vapaat 8 months ago
TT
Kysytty 8 months ago
TT

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Saat työsuhteen päättyessä lomakorvauksen kaikista pitämättömistä lomapäivistä (KVTES IV luku 16 §). Lomakorvaus lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka luvulla 20,83 ja kertomalla pitämättömien lomapäivien määrällä. Lisäksi saat lomarahan.
Kati
Vastattu 8 months ago
Kati

Oletko laskenut nuo lomapäiväsi KVTES:n mukaan? Jos sinulla ei ole ollut 5 v työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa 31.3.2017 mennessä, niin lomapäivät katsotaan KVTES:n IV luvun 5 §:n 2 momentin taulukosta 3 erikseen ajalta 1.10.16-31.3.17 (6 kk, lomaa 10 työpäivää) ja 1.4.-30.6.17 (3 kk lomaa 5 työpäivää).
Kati jatkaa
Vastattu 8 months ago
Kati jatkaa

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes