Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Onko normaalia työaikaa vai virkamatka?

Päivähoitolasten kanssa voitettua palkintoa noutamassa, työpäivän pituus 13 tuntia. Kaikki tehdyt tunnit vastuussa lapsista, eli työn ääressä koko ajan. Onko tämä työpäivä normaalia työaikaa ylitöineen, josta ennalta suunniteltua oli 9 tuntia, vai virkamatka, mikä olisi ilmeisesti edullisempaa työnantajalle.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
hämmästynyt
Kysytty

Jos olet liittynyt liittoon, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole, niin täsmennä. Lähditkö päiväkodilta lasten kanssa ja palasitko sinne? Milloin työpäivä alkoi ja päättyi? Milloin matka alkoi ja päättyi? Kuinka kaukana kävit? Miten sinut määrättiin matkalle? Ym.
utelias
Vastattu

Jos sait työnantajalta ennen matkaa virkamatkamääräyksen, niin se oli virkamatka. Jos valvoit lapsia myös matkustamiseen käytetyllä ajalla, niin sekin aika oli työaikaa. Lue lisää https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Latte
Vastattu