Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Onko normaalia työaikaa vai virkamatka?

Päivähoitolasten kanssa voitettua palkintoa noutamassa, työpäivän pituus 13 tuntia. Kaikki tehdyt tunnit vastuussa lapsista, eli työn ääressä koko ajan. Onko tämä työpäivä normaalia työaikaa ylitöineen, josta ennalta suunniteltua oli 9 tuntia, vai virkamatka, mikä olisi ilmeisesti edullisempaa työnantajalle.
aihealueelle Työaika vuosi sitten
hämmästynyt
Kysytty vuosi sitten
hämmästynyt

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet liittynyt liittoon, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole, niin täsmennä. Lähditkö päiväkodilta lasten kanssa ja palasitko sinne? Milloin työpäivä alkoi ja päättyi? Milloin matka alkoi ja päättyi? Kuinka kaukana kävit? Miten sinut määrättiin matkalle? Ym.
utelias
Vastattu vuosi sitten
utelias

Jos sait työnantajalta ennen matkaa virkamatkamääräyksen, niin se oli virkamatka. Jos valvoit lapsia myös matkustamiseen käytetyllä ajalla, niin sekin aika oli työaikaa. Lue lisää https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Latte
Vastattu vuosi sitten
Latte

Työehtosopimukset