Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Onko normaalia työaikaa vai virkamatka?

Päivähoitolasten kanssa voitettua palkintoa noutamassa, työpäivän pituus 13 tuntia. Kaikki tehdyt tunnit vastuussa lapsista, eli työn ääressä koko ajan. Onko tämä työpäivä normaalia työaikaa ylitöineen, josta ennalta suunniteltua oli 9 tuntia, vai virkamatka, mikä olisi ilmeisesti edullisempaa työnantajalle.
aihealueelle Työaika 9 kuutautta sitten
hämmästynyt
Kysytty 9 kuutautta sitten
hämmästynyt

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet liittynyt liittoon, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole, niin täsmennä. Lähditkö päiväkodilta lasten kanssa ja palasitko sinne? Milloin työpäivä alkoi ja päättyi? Milloin matka alkoi ja päättyi? Kuinka kaukana kävit? Miten sinut määrättiin matkalle? Ym.
utelias
Vastattu 9 kuutautta sitten
utelias

Jos sait työnantajalta ennen matkaa virkamatkamääräyksen, niin se oli virkamatka. Jos valvoit lapsia myös matkustamiseen käytetyllä ajalla, niin sekin aika oli työaikaa. Lue lisää https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Latte
Vastattu 9 kuutautta sitten
Latte

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes