Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Raskaus ja määräaikainen sopimus

Sain määräaikaisen työsopimuksen alkaen elokuulta 2017-huuhtikuu 2018. Olen raskaana enkä kertonut asiaa työn antajalle haastattelussa ja laskettu aika on helmikuussa. Tarviiko minun kertoa raskaudesta kun allekirjoitan sopimuksen vai riittääkö 2kk ennen äitiysloman alkua? Maksetaanko minulle palkkaa äitiyslomalla sopimuksen loppuun eli huhtikuulle 2018 asti?
aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Äidiksi vahingossa
Kysytty vuosi sitten
Äidiksi vahingossa

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Raskaudesta ei ole pakko kertoa paitsi, jos teet sellaista työtä, joka voi vaarantaa sinun tai sikiön terveyden. Et varmaankaan pysty salaamaan raskauta äitiysvapaan alkuun asti. Äitiysvapaa on palkallista 72 arkipäivää edellyttäen, että noudattaa hakemista koskevia ohjeita ja määräyksiä. KVTES V luku 8 §.
Latte
Vastattu vuosi sitten
Latte

Työehtosopimukset