Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Loma-ajan päiväpalkka, jos on välillä osa-aikainen

Jos pitkäaikainen täysaikainen kuukausipalkkainen työntekijä tekee osa-aikaista 80% työviikkoa 1.8.16 alkaen ja muuttuu taas täysiaikaiseksi 1.6.17 alkaen, niin montako % päiväpalkasta on loma-ajan palkka, jos pitää lomapäivän esim syyskuussa 2016. Entä taas täysiaikaisena esim. heinäkuussa 2017? Kirjallisesti ei ole erikseen sovittu lomapäivien palkan suuruudesta.
aihealueelle Palkka vuosi sitten
Miten sen pitäisi mennä..
Kysytty vuosi sitten
Miten sen pitäisi mennä..

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Mikäli viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika ja vastaavasti palkka ovat muuttuneet lomanmääräytymisvuoden aikana tai lomanmääräytymisvuoden päätyttyä ennen vuosiloman alkamista, päättyneeltä lomanmääräytymisvuodelta ansaitun vuosiloman vuosilomapalkan perusteena oleva kuukausipalkka määräytyy kertomalla lomallelähtöhetken täysi varsinaisen kuukausipalkka lomamääräytymisvuoden keskimääräisellä työaikaprosentilla. Esimerkkejä täällä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdassa Vuosiloman ajalta maksettava palkka. Luottamusmies osaa laskea sinun vuosilomapalkkasi, jos et kehtaa vaivata palkanlaskijaa.
GR
Vastattu vuosi sitten
GR

Työehtosopimukset