Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Miten harkinnan varainen virkavapaa vaikuttaa yli viikon mittaiseen lomaan?

Haluaisin pitää palkatonta vapaata eli harkinnan varaista virkavapaata(?) kaksi viikon putkea. Lasketaanko tällöin lauantait myös palkattomaksi vapaaksi. Entäs jos pidän esimerkiksi pidän 7.7-11.7 5 päivää palkatonta ja välissä viikon lomaa 14.7.-18.7 ja tämän jälkeen taas viikon palkatonta 21.7.-25.7?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Palkaton vapaa
Kysytty 6 vuotta sitten
Palkaton vapaa
Harkinnanvarainen virka-/työvapaa ei vaikuta sinun tämän vuoden lomapäivien määrään. Työnantaja päättää, saatko pitää palkattoman vapaan haluamallasi tavalla vai muuten vai ylipäänsä ollenkaan. Sinun kannattaa puhua etukäteen esimiehen kanssa ennen kuin rupeat tekemään hakemusta. Kunnissa on yleensä sellainen sääntö, että jos on palkattomalla harkinnanvaraisella vapaalla viikon kaikki työpäivät, joutuu olemaan palkattomalla myös niitä seuraavat lauantain ja sunnuntain. Palkattomalla vapaalla pidätetään palkka kaikilta viikonpäiviltä eli maksetaan palkka vain palkattoman vapaan ulkopuolisilta kalenteripäiviltä. Katso esimerkki KVTES II luku 19 §.
ea
Vastattu 6 vuotta sitten
ea